Държавният глава поздрави служебното правителство за последователните му усилия за овладяването на инфлацията в страната

Свързани новини

10.09.2022 18:50

Без режим на тока при служебните: Радев

Видян 3901 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Да не жертваме икономиката в името на идеологията, сече президентът
“България няма да стои на тъмно”, заяви пред журналисти президентът Румен Радев. Държавният глава напомни, че страната ни е производител и износител на електроенергия.


“Докато има служебно правителство, няма да има ограничаване на уличното осветление или режим на тока”, категоричен бе той. По думите му всички подобни твърдения са спекулации.



"Основната задача на служебното правителство не е да ограничава производството и потреблението, основната задача е да търси най-евтините суровини, независимо откъде и да предоставя най-добрите условия на българските граждани и на бизнеса", каза още Радев. “Три десетилетия след началото на демократичните промени, в България все още има политици, които са готови да жертват икономиката и благосъстоянието на хората в името на идеологията”, подчерта президентът. Според него нито бизнесът, нито хората могат да търпят такива експерименти, нито да плащат цената на нечии зависимости.



Напомняме, че думите на президента съвпадат с тези на бившия финансов министър Асен Василев, който преди по-малко от месец също заяви, че решението за енергийните доставки “не трябва да е базирано на идеология”, визивайки Газпром.



Сега Радев посочи, че първо трябва да се гарантират и слотове за газ, защото за да има отворен прозрачен конкурс най-сетне за доставка на втечнен газ, който да се отвори към всички доставчици отвсякъде, трябва да има преди това гарантирани слотове.



Радев посочи, че Газпром е една от възможностите и ни дължи доставки на газ. “Това може да бъде решение само при удовлетворяване на нашите условия - разсрочване на доставките през целия отоплителен сезон и по-добри цени”, подчерта той.



“Колко месеца се водят преговори за тръбен газ, колко месеца предишните правителства са водили преговори с Газпром”, запита Радев. “Ако има някакво развитие по договорите с руската компания, медиите щели да бъдат уведомени. Правителството работи интензивно по всички останали възможни източници, пътища, начини за доставка на природен газ с надеждни гаранции за доставките и с поносими условия и цени”, уточни държавният глава.



За преговорите с шефа на Лукойл за по-ниските цени на горивата, президентът заяви, че това е началото на един процес от мерки, който "изисква време, за да стане спадът постоянна тенденция".



 Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв