Деси Атанасова

Свързани новини

22.05.2023 10:30

Без процедурни хватки от нас: Д. Атанасова

Видян 1197 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Няма да се правят процедурни хватки в НС, за да мине правителство с първия мандат”, обяви пред БНР шефът на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова.


„Трябва на всички да е ясно, че ние никога няма да предприемем стъпки, каквито бяха предприемани вече от ПП в тяхното правителство, което се саморазпадаше. Кирил Петков се ангажираше по апартаменти, срещи, търсеха смели, достойни хора. Бележки за 500 К, за продажба на ПГ, на депутати. Ние такъв подход изобщо не обмисляме. Дори няма да призоваваме 5-6-10 народни представители да се отцепват, да не идват на работа и др. Трябва да има публична подкрепа, не тайно гласуване. Нито ще опитваме чрез натиск, нито чрез примамки, нито чрез други действия да ангажираме представители от други парламентарни групи извън ДПС и ИТН", заяви  тя.


"Нямаме спорове по темата за търсене на конституционно мнозинство. Ако ПП/ДБ смятат, че биха го постигнали без ГЕРБ, без ДПС, без ИТН, или много им куца аритметиката, или не разбират от политически процеси. Тези джентълменски споразумения нямат законноустановена и конституционна тежест, но ние се съгласихме за ротации за председател на парламента и за председател на правната комисия", допълни тя.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец