Годишнината от смъртта на Гоце Делчев

Свързани новини

27.04.2023 11:29

Без общо честване на Гоце Делчев с РСМ

Видян 881 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служебният министър на външните работи Николай Милков каза, че няма да има общо отбелязване с Република Северна Македония на годишнината от смъртта на Гоце Делчев на 4 май. Министърът очаква за желаещите да отидат на гроба му в Северна Македония същите проблеми, които е имало и през февруари, когато се честваше годишнина от рождението на войводата:

" Ние ще организираме чествания в България на Гоце Делчев, защото на тоя етап не мислим, че има общи чествания. Ние няма да направим с тях там, защото миналия път такива нямаше. Сега, разбира се, нашият последните ще отида и ще присъства на самите чествания, както се надяваме, че посланичката на РСМ ще присъства на това, което ние ще направим тук в България, а българските граждани, които биха искали да отидат, не може да ги предупреди да не ходят, но трябва да знаят, че е възможно да срещнат препятствия".

Министър Николай Милков очаква политически присъди в съседната ни държава за наши сънародници, сред които и за председателя на Културния клуб в Охрид Томе Блажевски:

"Сега ме притеснява, че през последната седмица повдигнаха обвинение на Томе Блажевски, който е председател на културния център в Охрид "Цар Борис III", след като същите под индиго буквално обвинения бяха повдигнати и на Любчо Георгиевски от центъра в Битоля. Ако тези обвинения се потвърдят от съда в един момент, значи ние ще се сдобием може би с първите политически затворници в Република Северна Македония. Наказателният кодекс предвижда от 1 до 5 години за такива действия. В същото време подпалвача Алабаковски твърди, че се гордее с престъплението, което е извършил. Тоест това говори за атмосферата. Това говори за ситуацията, която е създадена там".

Министърът на външните работи откри конференция на Софийския форум за сигурност на тема "Поглед към предизвикателствата пред сигурността във фрагментиращия се свят: противодействие на руските хибридни дейности".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.04.2023 13:23

    мравката тръгнала да противодейства на мечката, явно си е загубила ума

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!