Свързани новини

18.02.2021 16:20

Без дебати депутатите приеха незаконни и ненужни екостикери

Видян 5850 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 82 гласа "за" и нито един против НС "даде право на общините с наредби да въвеждат зони с ниски емисии на въглероден двуокис и да забраняват в тях движение на коли, които замърсяват въздуха над определени норми". Промените в Закона за чистотата на атмосферния въздух бяха приети без никакви дебати в залата и без възражения от БСП. Сега в определените нискоемисионни зони общината може да ограничи и използването на определени групи горива за отопление. Замърсяването ще се измерва при техническите прегледи, като всяко превозно средство ще бъде снабдено със стикер и чип, съдържащи данни за неговата екологична категория. Всъщност законът  ще глоби с нови удвоени разходи 4 млн. МПС, а само 15 000 от тях ще бъдат реално проверени. Големи разходи за четци ще правят и автосервизите. А милиони ще изкарват партийните обръчи от фирми.


Това стана, въпреки че 19 минути предупреди за незаконните и ненужни екостикери, които целят да облагодетелстват  депутата от Левицата Петър Кънев, като печатащ стикерите, вносители на камери и мобилните оператори общо с поне 300 млн.лв.

Предложението за поправката е на Станислав  Иванов от ГЕРБ, който бе заснет да разнася нерагламентирано чували с бюлетини пред ОИК-София през 2011 г. пред Зала Универсиада, както и вътре при внасянето на данните от протоколите, когато Росен Плевнелиев спечели с малко и за малко президентство. Сред другите вносители са барабанистът Калин Вельов и бившият зам.-шеф на МВР Красимир Ципов.
С промените в закона депутатите прехвърлиха на местните власти и отговорността за контрола за нарушаване на ограниченията, за което писахме вчера. В закона е записано, че той ще може да се извършва и с автоматизирани технически средства, а общините ще имат и достъп до регистрите на превозните средства, водени от МВР и Изпълнителна агенция Автомобилна администрация. Ограниченията няма да важат за автомобилите на МВР, Спешна помощ и превозните средства на градския транспорт.

Според приетите текстове глобата за нарушаване на ограниченията за влизане в нискоемисионни зони е между 50 и 500 лева.
Границите на зоните и при какви условия ще има ограничения трябва да решат съответните общински съвети.


Виж документ ТУК!


Снимка: Сега, Вносителят Иванов, най-отпред, носещ чували с бюлетини на вот 2011 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци