18.12.2008 11:07

Без 13-та заплата и в Министерство на транспорта

Видян 1445 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служителите в Министерството на транспорта няма да получат 13 заплата или коледен бонус, заяви министърът на транспорта Петър Мутафчиев преди заседанието на правителството, предаде БГНЕС.


"Ако има средства, които остават от фонд "Работна заплата" по ДМС съответно се дава на служителите, но 13-та заплата няма да има. Допълнителното материално стимулиране си върви регулярно на тримесечие, така че не може да очаквате примерно да се даде голяма сума заплата", допълни министърът. Той бе категоричен, че в БДЖ не може да има 13-та заплата. "Важното е, че в БДЖ ще си получат всички заплати", обясни още Мутафчиев. Той подчерта, че парите предвидени в бюджета за БДЖ не са само за заплати, а и за инвестиции и за подкрепа на реформата. Мутафчиев посочи, че БДЖ и НКЖИ никога не са получавали толкова пари и в това отношение държавата е направила всичко възможно. „Очакваме много добро отношение и съпричастност от всеки работещ в ж.п. транспорта" , каза още министърът. Той обясни, че целта на разработената програма за транспорта е 60% от вагонния парк да бъде подменен. Програмата е за три години. „Необходими са ни още 50 броя мотрисни влакове, за да бъдат обхванати крайградските райони, но закупуването им трябва да става внимателно, защото у нас не произвеждаме", посочи Мутафчиев и каза, че се търси вариант със смесено дружество да се възстанови завода в Дряново.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец