Свързани новини

29.09.2009 19:45

Берлускони отпразнува 73-я си рожден ден с пострадали от Л'Акуила

Видян 1320 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италианският премиер Силвио Берлускони отпразнува днес 73-я си рожден ден с пострадалите в централния италиански град Л'Акуила, който беше разтърсен от земетресение в началото на април, отнело живота на около 300 души, предаде БГНЕС.


Берлускони, който през последните месеци беше опетнен от множество скандали, в които бяха замесени млади момичета и красиви жени, реши да отпразнува трезво рождения си ден за разлика от миналата година. На 72-ата си годишнина той беше заснет, заобиколен от цялото си семейство във великолепна вила в северна Италия, която по това време беше последният придобит от него недвижим имот.
В началото премиерът присъства на обяд в сграда на финансовото отделение на полицията в Л'Акуила в компанията на местни представители, който приключи с торта и с пенливо бяло вино, като преди това Берлускони духна наредените върху тортата свещички. След това той присъства на церемония, по време на която на пострадалите от региона бяха предоставени нови 400 апартамента. "Смятам, че осъществихме истинско чудо. Това е истинската Италия, която бихме искали да виждаме винаги. Като се имат предвид италианските закони, бюрокрацията, смятам, че направихме истинско чудо, което трябва да продължи, докато и последният пострадал не получи покрив над главата си", заяви Берлускони.
"Този път показахме, че държавата съществува, че това е държава приятел, която е до всичките си граждани в нужда", каза още той.
Преди две седмици Берлускони предостави първите 94 къщи на пострадалите в Абруцо, област Л'Акуила. Около 11 000 пострадали продължават да живеят в палатки, а около 25 000 - в хотели на адриатическия бряг. Около 15 000 трябва да бъдат настанени в нови жилища до края на годината, съобщи Гражданска защита. Очаква се тази вечер премиерът да се завърне в Рим, за да вечеря с депутати от своята партия "Народ на свободата", с които също ще отпразнува рождения си ден.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак