Свързани новини

12.03.2015 17:13

Баракова пита Павлова за "срутища"

Видян 2384 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Независимата депутатка Ана Баракова най-сетне се престраши да излезе на парламентарната трибуна. Народната представителка зададе лаконичен въпрос към регионалния министър по време на вчерашното изслушване на Лиляна Павлова, Ивелина Василева, Теменужка Петкова и вицепремиера Меглена Кунева във връзка с последните природни бедствия и  снеговалежи в страната."Моят въпрос е към министър Павлова. След силните валежи има очаквания за свлачища и СРУТИЩА", притеснено поясни русата депутатка. "Какво ще направите по този въпрос в Пловдивска област", допълни тя.

Баракова е известна с това, че досега е задавала само писмен въпрос, изпълнен с множество правописни грешки и неточности, който също подлежеше на много коментари.


"Госпожо Баракова, права сте безспорно", отговори министър Павлова. "Пролетните валежи предстоят тепърва и те наистина ще активизират множество свлачища и "срутища". Това важи най-вече за Родопите. Родопите като планина, са предразположени към образуването на свлачища. Тази скална маса се свлича по пътната мрежа. Нашите основни мерки са две. Машините, които разчистват пътищата, ще стоят близко до най-опасните райони. За пример мога да дам пътя Девин-Кричим. В по-дългосрочен план имаме за цел на тези най-тежко засегнати места да изградим тунели и мостове. Надяваме се да намерим средства по европейските програми", завърши тя.


Регионалният министър предупреди, че трябва да сме готови за нови проблеми, свързани със снежното бедствие през последните няколко дни. "Държавата е тук, държавата е на мястото си, важното е да намерим усилия как да работим по-добре, а не просто да критикуваме", допълни Павлова. Тя обясни, че падналите дървета по пътищата са възпрепятствали снегопочистващата техника. Затова са били мобилизирани допълнително 360 души с резачки. "Все още има десетки хиляди граждани, които са без ток, вода, достъп", подчерта министърът.  Павлова настоя обвиняващите властта да имат предвид, че дори и в момента много хора работят на място и полагат усилия за възстановяване на щетите.


Енергийният министър Теменужка Петкова също заяви, че властта се е справила със снежното бедствие."Държавата реагира бързо и адекватно в създалата се през изминалата седмица кризисна ситуация“, въпреки че ден по-рано самата тя алармира, че „енергийната ни система е в аварийно състояние заради тежките метеорологични условия“.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци