69,9% от българите не одобряват поведението на Слави Трифонов след изборите на 4 април. Причината явно е това, че не беше направен опит за съставяне на правителство.Това сочат данните от телефонен сондаж на Галъп интернешънъл, направен между 12-18 май.


18,6% одобряват поведението му, а останалите не могат да отговорят. Одобряващи Слави Трифонов са главно привържениците на формацията му и малка част от привържениците на „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“. БСП в голямата си част не одобрява, а същото важи в още по-голяма степен за ГЕРБ.


Въпреки всичко въпросът коя партия би увеличила гласовете си на новите избори, най-голямо е натрупването именно при „Има такъв народ“ – в 34,8% от всички отговори е посочена тази партия.


Респондентите са давали повече от един отговор. Тук отговорите често са мотивирани с пристрастията. Затова и на второ място с 30,6% от отговорите излиза ГЕРБ.


Според 13,7% от запитаните пък ДБ ще увеличава гласове на новите избори. 12,6% казват БСП и това вероятно се дължи и на факта, че част от привържениците на БСП в по-високите възрастови групи не