Свързани новини

30.12.2021 13:16

България защити Украйна и беше изхвърлена от газоразпределението: Борисов

Видян 8600 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 2.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Теменужка Петкова и други представители на ГЕРБ дават брифинг пред медиите заради "спекулацията с тока и природния газ". ВИЖ ВИДЕО ТУК!

Реализацията на интерконектора Гърция - България е забавена, посочи Петкова и попита кой и как забави проекта.

Относно природния газ, първо, трябваше да се премахнат три посреднически фирми, след това предоговорихме цените, с ЕК предоговорихме договора и върнаха надвзети пари, които върнахме на бизнеса, добави Борисов.

Гърция и Турция приеха руската газ, а България беше изхвърлена от газоразпределението заради солидарността си към Украйна, каза още той.

Построихме газопровод, с който България печели милиони от нашите действия. При това положение никой не може да остави България на студено, припомни Борисов. Сега Балкански поток има 1 милион куб. газ - което ще стигне за месеци. Българите само ще печелят милиони всяка година.

 "България защити Украйна в региона и спря изпълнението на Южен поток, за да не се заобикаля Украйна, Натовска Турция и Натовска Гърция приеха руската газ, България беше изхвърлена от газоразпределинето и беше превърната на клиент", обясни Борисов.

"Помня на Путин и на Лавров изказванията, че заради солирадността си за Украйна България губи всичко, взе се решение за газов хъб Балкан и стана възможно газопровод с най-мощните компресори, американски, направихме газопровод и България печели стотици милиони на година от нашите действия никой, обясни Борисов.



Управляващите незабавно да отменят мораториума върху цените на тока, парното и водата и да въведат адекватни компенсации за бизнеса. За това настоя още Борисов.

Той предложи да даде гласове, ако имат нужда при гласуване в пленарна зала.

От ГЕРБ определиха като лобистко приетото от парламента решение, защото води до свръхсубсидиране на ВЕИ-сектора. Бившите управляващи припомниха, че утре изтича срокът за финализиране на проекта за построяване на газовия интерконектор между България и Гърция, чрез който от 1 януари 2022 г. трябваше да потече азербайджански газ.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и