Свързани новини

27.03.2020 13:52

България купува 50 респиратора за 1,5 млн. евро от Китай

Видян 1491 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет проведох днес извънредно правителствено заседание чрез видеоконферентна връзка. Правителството одобри договор с Китайската национална фармацевтична корпорация за външна търговия за доставка на лични предпазни средства и медицинска апаратура. Съгласно договора със средства, предоставени по Оперативна програма „Региони в растеж“, Министерството на здравеопазването ще закупи 1 176 770 бр. предпазни маски на стойност 1 412 124 евро и 50 респираторни апарата на стойност 1 500 000 евро. Това съобщиха от правителствената информационна служба. 


Личните предпазни средства, които ще пристигнат по линия на договора с Китайската национална фармацевтична корпорация за външна търговия, ще бъдат предоставени на служителите на регионалните здравни инспекции в страната, органите на МВР и МО, Агенция „Митници“, както и на служители на други институции, работещи на граничните контролно-пропускателни пунктове. На лечебни заведения, които осигуряват лечението на пациенти с COVID-19, ще бъдат предоставени респираторните апарати.


Очакванията на Министерството на здравеопазването са в кратки срокове договорът да бъде подписан и доставката да пристигне в България.



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.