Свързани новини

04.10.2018 16:59

България изгуби €400 млн. годишно, като от слабост отказа Южен поток

Видян 2578 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 800 млн. лв. годишно е изгубила България след писмото на вицепремиера във втория служебен кабинет на Плевнелиев и в третия на Борисов – Екатерина Захариева, (за да не ощетяваме Украйна) с което страната ни се отказа от Южен поток, стана ясно от думите лично на президента на Русия Владимир Путин: "Българските колеги ни увериха, че ще се борят докрай за Южен поток, тъй като това отговаря на националните им интереси. Газопроводът би повишил геополитическия статут (на България) като страна транзитьор в Европа, някъде под 400 милиона евро на година просто така, просто защото тръбата минава през тяхна територия. Българската страна разчиташе да създаде няколко хиляди работни места (с Южен поток)”.


Като даде пример с нашата слабост, властелинът на Кремъл посъветва ЕС да не се огъва под американския натиск за Северен поток 2, а да си гледа интереса. Това стана на негова среща в родния  му Петербург с канцлера на Австрия Курц, който е и държател на ротационното председателство на Съюза. „Не ми се иска Европа да прояви слабост и да не може да защити своето участие в проекта Северен поток 2, както някога България в Южен поток", каза Путин. "България под натиск отвън се отказа от този проект, сега те съжаляват, сега говорят за това да получат наш газ вече през Турски поток", отбеляза руският президент. Напомняме, че България от идната година ще загуби транзитните такси, които 30 г. взема от руски газ и ще трябва да плаща нови такси на Турция, което още ще вдигне цените на синьото гориво, а оттам на парното, топлата вода, тока и всички стоки, както и ще доведе до фалит на топлофикациите, субсидирани от Булгаргаз и НЕК именно посредством сега съществуващата печалба от тръбите на Булгатрансгаз. "Много ми се иска цяла Европа да не изглежда като България, която прояви такава слабост и неспособност да защити своите национални интереси", добави Путин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Много точно ,след дъжд качулка. Нека се върнем назад във времето когато долетя Клинтънката и размаха пръст-каза заповедно никакъв руски газ,а шистов ни бил нужен,как ще ни докарват замразен от щатите.Тогава някой политически величия се наакаха от кеф.Сега ги гледам как се отмятат и се чудят какво да шикалкават.

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния