Президентът Джо Байдън се качва на борда на Air Force One във военновъздушната база Андрюс, щата Мисури, на 10 ноември, на път за Шарм ел Шейх, Египет, за участие в COP 27. (Jess Rapfogel/AP)

Свързани новини

11.11.2022 16:07

Байдън участва в срещата на върха на ООН за климата в Египет, докато контролът над Конгреса все още е на косъм

Видян 824 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Докато ключовите избори за Камарата на представителите и Сената, които ще определят съотношението на силите, все още не са приключили, президентът Джо Байдън пристига в петък на срещата на върха за климата, която се провежда в египетски курорт на Червено море, с желание да подчертае новите големи инвестиции на САЩ за ограничаване на изменението на климата - рязка разлика от последния път, когато той се появи на конференция за климата с празни ръце, съобщава CNN.

И все пак опасенията за един свят, разсеян от конфликти и икономически сътресения, съчетани с гнева на бедните страни заради забавения напредък в осигуряването на обезщетения за климатичните промени, са надвиснали над краткото посещение на Байдън.

В речта си пред срещата на върха на ООН COP27 Байдън ще обяви, че САЩ отново са световен лидер в борбата с изменението на климата след приемането на Закона за намаляване на инфлацията, който включваше около 370 млрд. долара за стимулиране на чистата енергия, предназначени за намаляване на използването на вредни парникови газове.

Той ще обърне внимание на новото предложено правило, което изисква от големите федерални изпълнители да разработят цели за намаляване на въглеродните емисии и да оповестяват своите емисии на парникови газове, като използват покупателната способност на федералното правителство за борба с изменението на климата в частния сектор и за укрепване на уязвимите вериги за доставки.

Според високопоставен служител на администрацията той ще заяви, че другите държави трябва "наистина да гледат напред, когато става въпрос за ускоряване на амбициозни действия за намаляване на емисиите". "Трябва да останем фокусирани. "

Въпреки това много държави, които изпратиха свои представители на конференцията в Египет тази седмица, са съсредоточени върху друг въпрос: искане за изплащане на обезщетения за климатични щети от богати държави с високи емисии като САЩ на по-малки и по-бедни държави, които са усетили огромните последици от изменението на климата.


Това е предложение, което някои европейски страни са подкрепили и са подтикнали Байдън да го подкрепи. Но политическите ограничения както в САЩ, така и в други страни, не позволяват да се постигне значителен напредък, поне в краткосрочен план.

Байдън вече се бори да получи подкрепа в Конгреса за финансиране на глобалната устойчивост на климата, което би помогнало на държавите с ниски доходи да се подготвят за неблагоприятните последици от затоплянето на планетата, като наводнения и други екстремни явления. Ако републиканците поемат контрола над едната или двете камари, перспективите за каквото и да било ново законодателство в областта на климата през следващите две години изглеждат неясни.

По време на конференцията за климата в четвъртък председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси призна, че след междинните избори демократите ще трябва да си партнират с републиканците в предприемането на мерки за борба с изменението на климата, макар да се усъмни в готовността на противниковата партия да предприеме действия.


 На снимката: Президентът Джо Байдън се качва на борда на Air Force One във военновъздушната база Андрюс, щата Мисури, на 10 ноември, на път за Шарм ел Шейх, Египет, за участие в COP 27. (Jess Rapfogel/AP)



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния