Президентът на САЩ Джо Байдън говори за състоянието на борбата срещу COVID-19 в аудиторията "Южен двор" на територията на Белия дом, сряда, 30 март 2022 г. , Вашингтон

Свързани новини

31.03.2022 09:24

Байдън планира да използва петролния резерв, за да контролира цените на газа

Видян 1363 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според двама души, запознати с решението, президентът Джо Байдън се готви да нареди освобождаването на до 1 млн. барела петрол дневно от стратегическия петролен резерв на страната в опит да контролира цените на енергията, които скочиха, след като САЩ и съюзниците им наложиха строги санкции на Русия заради нахлуването ѝ в Украйна, съобщава Политико.




Съобщението може да бъде направено още в четвъртък, когато според Белия дом Байдън планира да направи изказване относно плановете на администрацията си за борба с нарастващите цени на горивата. Продължителността на освобождаването все още не е уточнена, но може да продължи няколко месеца. Хората са говорили при условие за анонимност, за да обявят решението предварително.


 


Високите цени на петрола не са довели до увеличаване на производството, което е предизвикателство за Байдън. Популярността на президента спада, тъй като през февруари инфлацията достигна 40-годишен връх, а цената на петрола и бензина се повиши след нахлуването на Русия в Украйна. В сряда суровия петрол се търгуваше на цена от близо 105 долара за барел, което е повече от 60 долара преди година.




Според проучване, публикувано миналата седмица от Федералния резерв в Далас, производителите на петрол все пак са се съсредоточили повече върху задоволяването на нуждите на инвеститорите. Около 59% от анкетираните ръководители заявиха, че натискът на инвеститорите за запазване на "капиталовата дисциплина" на фона на високите цени е причината да не изпомпват повече, а по-малко от 10% обвиниха правителствените регулации.


 


 


Стабилното освобождаване от резервите ще бъде значителна сума и ще се доближи до преодоляване на разликата в местното производство спрямо февруари 2020 г. , преди коронавирусът да доведе до рязък спад в добива на петрол.




През ноември администрацията на Байдън обяви освобождаването на 50 милиона барела от стратегическия резерв в координация с други държави. А след началото на войната в Украйна САЩ и още 30 държави се споразумяха за допълнително освобождаване на 60 милиона барела от резервите, като половината от общото количество беше предоставено от САЩ.




По данни на Министерството на енергетиката, което го управлява, към 25 март в резервите се съхраняват над 568 млн. барела петрол.




Новината за плановете на администрацията беше съобщена първо от Bloomberg.


 


 AP Photo 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак