Миналата седмица САЩ обявиха пакет на стойност 775 млн. долара, който включва боеприпаси за HIMARS и 105-милиметрови гаубици, противотанкови ракети, възможности за разминиране и др

Свързани новини

24.08.2022 15:03

Байдън обяви помощ за сигурност в размер на 2,98 млрд. долара за Украйна

Видян 1779 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Джо Байдън отбеляза Деня на независимостта на Украйна в сряда, като потвърди ангажимента на Съединените щати към Украйна - шест месеца след като Русия започна инвазията си - с нова инвестиция от 2,98 млрд. долара в помощ на сигурността, предаде CNN.

"Горд съм да обявя най-големия ни транш от помощта за сигурност досега: приблизително 2,98 млрд. долара за оръжия и оборудване, които ще бъдат предоставени по линия на Инициативата за подпомагане на сигурността в Украйна. Това ще позволи на Украйна да се сдобие със системи за противовъздушна отбрана, артилерийски системи и боеприпаси, безпилотни летателни системи и радари, за да може да продължи да се защитава в дългосрочен план", заяви Байдън в изявление в сряда.


Тъй като този пакет попада в обхвата на Инициативата за подпомагане на сигурността в Украйна (USAI), той няма да бъде използван от съществуващите запаси на САЩ. Вместо това, според американски служител, той ще дойде от договори с производители на оръжие.

Миналата седмица САЩ обявиха пакет на стойност 775 млн. долара, който включва боеприпаси за HIMARS и 105-милиметрови гаубици, противотанкови ракети, възможности за разминиране и др. Пакетът беше предоставен чрез президентския орган за изтегляне на средства, което означава, че ще бъде изтеглен директно от американските запаси.


Байдън също така поздрави народа на Украйна по случай 31 години независимост, като отбеляза, че страната е "вдъхновила света", и добави, че САЩ "с нетърпение очакват да продължат да честват Украйна като демократична, независима, суверенна и просперираща държава през следващите десетилетия".


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв