В четвъртък администрацията на Байдън обяви и нова програма, наречена "Обединение за Украйна", която ще осигури опростена процедура за украинските бежанци, желаещи да дойдат в САЩ

Свързани новини

21.04.2022 17:12

Байдън обяви още 800 милиона долара военна помощ за Украйна (Видео)

Видян 1739 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В четвъртък президентът на САЩ Джо Байдън обяви допълнителна помощ за сигурността на Украйна, тъй като администрацията му работи за укрепване на силите на страната, които се борят срещу руската инвазия, предаде CNN.



""Днес обявявам 800 милиона долара за по-нататъшно укрепване на способността на Украйна да се бори в източната част на Донбас", каза Байдън. "




По-рано CNN съобщи, че Байдън планира да обяви новите пратки с помощ, които включват тежка артилерия и боеприпаси, докато информира американците за състоянието на конфликта, който наближава втория си месец и навлиза в нова кървава фаза, за която американски официални лица заявиха, че може да се окаже кървава.




В четвъртък администрацията на Байдън обяви и нова програма, наречена "Обединение за Украйна", която ще осигури опростена процедура за украинските бежанци, желаещи да дойдат в САЩ.


 


Новият пакет за военна помощ, обявен от президента, възлиза на около 800 млн. долара, след като по-рано този месец беше предприета подобна мярка. Ако бъде одобрен, последният пакет ще означава, че САЩ са отпуснали около 3,4 млрд. долара за подпомагане на Украйна от началото на руската инвазия на 24 февруари.




Това ще бъде последното президентско съкращение, докато Конгресът не одобри отпускането на още пари за оръжия за Украйна. В рамките на президентското съкращаване Министерството на отбраната изтегля оръжия и оборудване от запасите на САЩ, за да ги изпрати на Украйна, вместо да закупи нови оръжия от производителите.




САЩ ще забранят на свързаните с Русия кораби да влизат в американски пристанища в опит да изолират допълнително Москва.



"Нито един кораб, който плава под руски флаг или който е собственост на руски интереси, няма да може да акостира в пристанище на САЩ или да има достъп до нашите брегове", заяви Байдън в изказване в Белия дом.



Той заяви, че това е "още една критична стъпка", която САЩ предприемат заедно със съюзниците си от Канада и Европа, "за да откажат на Русия ползите от международната икономическа система, на които тя толкова се е радвала в миналото".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 21.04.2022 17:46

    Само Украйна остана да купите , 1 мрд. "помощи и готово , знаем ги тия номера . Блажени са "вярващите" украински политици . И те ще продадат държавата си както направиха нашите родни гадини .

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели