Свързани новини

24.06.2021 17:46

Автомагистрали с още 84 млн. лв. аванс, дори без проект: Комитова

Видян 3227 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Търсим дадените за Хемус пари и искаме строежът да се случи”, заяви  министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова, която инспектира трасето на участък 5 от магистралата при бъдещия пътен възел в близост до ловешкото с. Крушуна. При проверката стана ясно, че за въпросните дейности Автомагистрали ЕАД са сключили договор за доставка на материали на стойност 97,8 млн. лв. държавна пара, от които 84 млн. лв. вече са платени авансово на фирмата доставчик, при положение че до строителството има много време и липсва дори проект. От тях реално са изразходвани само около 1 млн. лева
 Оказва се, че все още дори не са отчуждени терените, през които ще минава магистралното трасе. До започване на строителството ще се стигне едва след 1, 2 или 3 години, след като бъдат извършени необходимите процедури.
„Не разбираме защо са платени 84 млн. лв. за участъка преди година, след като досега реално са изразходвани около 1 млн. лв.”, каза Комитова.
В отговор на въпрос от медии дали ще бъде спазен вече обявеният срок на завършване на цялата магистрала Хемус - 2024 г.,  министърът посочи, че иска строежът да се случи, „защото той е на целия български народ”. Спазването на срока е възможно при мобилизация на работата и на всички фирми, с които компанията е сключила договори и е платила към тях авансово милиони.
Относно смяната на ръководството на Автомагистрали Комитова коментира, че се опитва възпитано да се раздели с него, но Стоян Беличев не желае да напусне досегашния си пост. Министърът ще работи с това ръководство на дружеството, докато смяната не се реализира. Тя подчерта, че интригата не би трябвало да пречи на изпълнението на проекта за изграждане на Хемус. Арх. Комитова бе категорична, че МРРБ няма да спира нито един строеж и тя, като човек от бранша, дори не би помислила за подобно решение.
Припомняме, че по време на предишната инспекция на министъра на строителната площадка на магистралата бяха строени техника и работници в показна масовка - явно, за да демонстрират, че кипи


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 25.06.2021 09:08

    Само от до сега разкритите престъпления за милиарди вече на ОПГ-ГЕРБ заслужават ДОЖИВОТНИ присъди без право на обжалване ! Няма сектор на територия България който да не е обиран или рекетиран ! Такова крадене не е извършвано в никоя "галактика" ! Да се радва шайката, че няма смъртни присъди в България ! Ще повторя тук отново, че в САЩ за особено голям размер на кражба се смята сумата 8 хил.$ за която се получава до 20 г. затвор, нашите откраднати милиарди за каква ли сума се смята там и каква ли ще бъде присъдата ?

  • 001 Anonimen 25.06.2021 05:18

    престъпно за ББ-така са си крали

RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено