Както обяви министър Раух, решението е обосновано с опита в други държави като Дания, Норвегия, Великобритания, Испания и Швейцария, където карантината вече е премахната.

Свързани новини

27.07.2022 17:07

Австрия премахва карантината за заразени от COVID-19

Видян 1417 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От първи август Австрия премахва карантината за заразените от COVID-19, които са без болестни симптоми. Министърът на здравеопазването Йоханес Раух съобщи за новата мярка след консултации с ръководителите на австрийските провинции.


От идния месец на хората, чиито тестове са с положителен резултат, но не се чувстват болни, ще бъдат налагани ограничения единствено в обществения транспорт. Когато са в контакт с други хора и разстоянието помежду им е под два метра, ще трябва да носят маска тип FFP2. Забранен е достъпът им до болнични заведения и заведения за възрастни и хора с увреждания, до заведения за балнеолечение, за отглеждане на деца, училища и занимални. За работещите в изброените заведения, които са положителни и без болестни симптоми, достъпът не е забранен. Всички трудещи се, които са с положителен тест, е разрешено да ходят на работа, при условия че носят маски FFP2.


Приети са допълнителни съпътстващи мерки, които засягат рисковите групи. За тях се полагат особени грижи на работното място, включващи осигуряване на самостоятелна стая за работа или работа вкъщи. Ако тези изисквания не могат да бъдат изпълнени, работещият има право да бъде освободен от задължението да ходи на работа.


Както обяви министър Раух, решението е обосновано с опита в други държави като Дания, Норвегия, Великобритания, Испания и Швейцария, където карантината вече е премахната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.07.2022 04:05

    Правилно , преди години когато нямаше тестове какво ставаше ... нищо особено нали ! През 2010 г. имаше дори по-страшен грип ( свинският ) от ковит-а ... и какво стана тогава ... нищо особено ... нямаше маски , нямаше истерии и паника по света . Политиците не знаеха тогава , че лесно могат да шашкат и побъркат целият свят - сега вече знаят , и си ползват знанията когато им хрумне .

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог