До резервоарите за газ в Trans Austria Gasleitung (TAG), газоразпределителния възел на Австрия, в Баумгартен, Австрия, 9 май 2022 г. , се вижда газомер. REUTERS/Leonhard Foeger

Свързани новини

21.06.2022 10:37

Австрия отлага прехода към зелена енергия: Bloomberg

Видян 1356 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Австрия възстановява най-голямата си въглищна електроцентрала за производство на електроенергия на фона на намаляването на доставките на руски природен газ, съобщи Блумбърг.




Според информацията най-голямата компания за комунални услуги и най-ценната компания в страната Verbund AG е получила нареждане късно в неделя да подготви за експлоатация въглищната си централа в Мелах.


 


Електроцентралата, която се намира на 200 км южно от Виена, беше затворена преди две години, след като страната реши да премахне изцяло въглищата от електрическата си мрежа. Той е превърнат в център за изследователи, които търсят начини за безопасно подаване на водородно гориво към електрическата мрежа.


 


"Правителството и Вербунд се договориха да преустроят спряната в момента топлоцентрала в Мелах, за да може в случай на авария отново да се произвежда електроенергия от въглища", се казва в изявление на коалицията на канцлера Карл Нехамер, с което изданието се е запознало.




Други европейски държави, включително Франция, Германия и Обединеното кралство, също обявиха планове за разширяване на използването на енергия от въглища, за да компенсират недостига на природен газ от Русия.


 


 Според доклада австрийските газови хранилища понастоящем съдържат само 39% от годишните нужди на страната.



   Снимка: Ройтерс


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци