Предпоследният опит да се възкреси линията беше през 2010  г.

Свързани новини

03.05.2022 10:39

Авиолинията на българо-македонската дружба спира

Видян 1364 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Българската авиокомпания "Гъливер" спря да продава билети за  полета  София-Скопие  от 21 май, съобщи специализираният самолетен портал Ex Yu Aviation.


Според македонски медии полетите се осъществяват със 7-8 пътници, а е имало случаи, когато са борда е имало само двама-трима души, по-малко от екипажа, предаде Клуб Z.


Засега не е ясно дали  полетите се отменят окончателно, тъй като няма обяснение от българската авиокомпания, която е спряла да продава билети и за Тирана.  Скопие и Тирана бяха  единствените чужди дестинации на "Гъливер".




Авиокомпанията поддържаше маршрута София-Скопие  с турбовитлов самолет ATR 72–600 , който е  с  капацитет  65 места.  Полетите бяха в понеделник и в събота. Цените - от 128 до 300 лв. за двупосочно пътуване.




Авиолинията Скопие-София  беше обявена от българския премиер Кирил Петков като първа мярка  за изграждане на доверие между  двете страни.




Това е четвъртият опит за създаване на  редовна авиолиния между  столиците на Северна Македония  и България, а  предишните три бяха неуспешни отново поради малък брой пътници.




 
Първите полети между Скопие и София започват през есента на 1992 г. с авиокомпания "Хемус Еър" със самолет за 18 пътници.




След присъединяването на България към ЕС линията София-Скопие  е възстановена през декември 2007 г.  Този път Bulgaria Air  летеше три пъти седмично с ATR-42, с капацитет от 40 пътници, на цена  от 49 евро.




Предпоследният опит да се възкреси линията беше през 2010  г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 иВан Гог-ов 03.05.2022 11:35

    Видя се колко са му иновативни и ефективни яловите идеите на премиера. Тази 'прекрасна' авиолиния, дето се спихна още преди да я открият, само за две седмици, беше всичко, което успяха да измъдрят. Показва нагледно какви са нашите прекрасни отношения със СМ. На картата с тях сме на разстояние два часа път с кола, ама като държави и като нации сме на две светлини години разстояние...Дори ако направят линията безплатна а и да дават по 50 лева за почерпка на безплатно пътуващите пътници, пак никой нормален българин няма да им се затърчи и да ходи да им гледа гипсовите мегаломански бутафорни паметници на техните безбройни ''македонски''царе и герой по С копие!

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп