25.09.2015 15:07

Атанас Мерджанов: Българското правителство се държи неадекватно

Видян 2473 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Вчера се случи нещо недопустимо. Цялото българско общество беше изправено на нокти и подложено на стрес, заради некомпетентните, неразбираеми и разнопосочни изявления на българските власти“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов в декларация от името на парламентарната група. Според него в момент, в който цяла Европа се тресе от проблемите с бежанците, а хората са основателно притеснени, българското правителство се държи неадекватно и е на път да предизвика паника.


    „България е изправена пред бежанска криза и ние от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ предупреждаваме за това цяло лято“, каза още Мерджанов. Той припомни, че през август председателят на партията Михаил Миков в писмо до председателя на Народното събрание е поискал извънредно свикване на Народното събрание по въпросите на бежанците и каналджийството. „Отказаха ни! Десетки пъти се обърнахме публично към президента с молба да свика Консултативния съвет по национална сигурност и да излезем с ясна национална позиция, която всички партии да защитаваме заедно, единни. Президентът ни отговори надменно, че такъв съвет вече се е състоял, забележете, през 2013 г. Имали сме вече позиция“, коментира той. Мерджанов попита и ако сме имали позиция, защо само преди месец отговорните фактори - от Бойко Борисов до  Бъчварова през вицепремиера Кунева са твърдели, че няма страшно и „България е остров на стабилност“. „Месец по-късно Борисов заявява, че има опасност у нас да дойдат милиони. Милиони!“, подчерта народният представител.


    Мерджанов е категоричен, че БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ е готова да съдейства за изработването, приемането и отстояването на национално - отговорна политика. „Но БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ категорично се противопоставя на разбирането, че нечии „големи началници“ ще решат проблемите вместо нас. Видяхме отношението на тези началници“, допълни той.


    „Ние имаме ли правителство или нямаме? Докато се чудим пет или шест ще са прокурорите във Висшия съдебен съвет и ковем „исторически компромиси“ няма ли за пореден път да станем жертва на Историята?“, попита зам.-председателят на парламентарната група. Той заяви, че БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ е внесла в деловодството проект за решение на НС за свикване на извънредно заседание на КСНС и за разглеждане на политиката на Република България спрямо масовото преселение на бежанци и мигранти през границата на ЕС и България с мотиви към него. „Изпълнете тези наши искания и може да разчитате на нашата подкрепа. Отхвърлете ги и ще носите отговорност, твърде тежка за хлабавата конструкция на многоъгълната ви коалиция“, заключи Атанас Мерджанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни