Диференцирани ДДС ставки, с изключение на тези, които са заварени покрай Covid кризата, няма да се приемат

Свързани новини

18.02.2022 17:38

Асен Василев отхвърли възможността за намаляване на ДДС за хляба

Видян 1562 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Имаме коалиционно споразумение, там е ясно записано, че диференцирани ДДС ставки, изключая тези, които са заварени покрай Covid кризата, няма да се приемат. А и това, което видяхме, че когато бяха намалени ДДС ставките, примерно за ресторантьорството, това не доведе до по-ниски цени за крайния потребител", заяви министър на финансите Асен Василев, като отхвърли възможността за намаляване на ДДС за хляба.




По-рано днес при посещение на завод за хлебни продукти в Добрич президентът Румен Радев заяви, че "диференцирана ставка 9% ДДС само върху хляба е стратегическо решение".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Корифей Патладжанов, антрополог по съвремена световна икономика 19.02.2022 09:18

    В т.н. Ръ.Бъ. всичките закони за такси и данъци са съсредоточени единствено към джоба на обикновения и беззащитен покупател, т.е. към народа. Примерно в братския ни щат Калифорния, и не само там,почти по повечето западни държави, на за Калифорния специално гарантирам, абсолютно всички хранителни продукти, продавани в магазините и веригите за хранителни продукти, НЕ СЕ таксуват с АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ данък. Храна се таксува, но само с 10% 'американско-ДДС', единствено в ресторантите и хранителните заведения. Цигарите и алкохолните продукти се таксуват, като луксозни стоки, ДВОЙНО, с цели 20% ДДС. Таксуват се, но само с два пъти по-ниска такса, от 10% ДДС, всички нехранителни продукти. За т.н. луксозни стоки си има специален закон: Congress enacted a 10% luxury surcharge tax on boats over $100,000, cars over $30,000, aircraft over $250,000, and furs and jewelry over $10,000. Което значи, че с общо 20% се таксуват, освен цигарите и алкохола, ЕДИНСТВЕНО ЛУКСОЗНИТЕ ПРЕДМЕТИ, които не са от жизненоважна необходимонт, а са адресирани само за такива, дето не си знаят парите. Излиза, че в Регион България абсолютно всичките хранителни продукти, се таксуват с ТАКСА ЛУКС, с 20%,т.е. всичките купувачи в България ПЛАЩАТ, ПО АМЕРИКАНСКИТЕ ЗАКОНИ, ТАКСА ЛУКС, ЗА АБСОЛЮТНО ВСИЧКО, дори и за хляба,солта,захарта,млякото и за абсолютно всичко, което купуват. Това, макар и да е юридически нагласено и не е незаконо, ОПРЕДЕЛЕНО НЕ Е ЧОВЕШКО, а още повече не е МОРАЛНО!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.