"Промяната" нанесе щети, които нямат поправяне. Това, което трябва да се направи, е цялата държава да се стегне, да работи, да събира данъци. Това изисква усилията на всички. Цифрите показват това, каквото сме говорили цяла година. Няма как да има безплатен обяд", добави той

Свързани новини

16.03.2023 13:47

Асен Василев говори за 16 млрд. в резерва, но той е 12,4 млрд. днес: Борисов

Видян 1649 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Няма да допуснем бордът да бъде мърдан”, заяви Бойко Борисов в Силистра. Преди срещата с активисти той взе отношение по финансовото състояние на страната, което лъсна в нарочни изявления на правителството.


"Това са чудовищни неща. Няма да допуснем бордът да бъде мърдан, но излезе лъжата за Еврозоната", гневен бе той. "Асен Василев каза, че има 16 млрд. във фискалния резерв.


Ето, фискалният резерв към днешна дата - пише 12,4 млрд”, показа той документ с конкретните данни. „Това са милиарди разлика. На 17 януари 2023 г. се тегли 1,5 млрд. евро дълг. Извадете ги от 12,4 млрд. С какво ще се плащат заплати и пенсии?", попита лидерът на ГЕРБ. И иронично поиска да знае дали министър Иван Шишков е взимал ядки от огромните дупки в бюджета.


Промяната нанесе щети, които нямат поправяне. Това, което трябва да се направи, е цялата държава да се стегне, да работи, да събира данъци. Това изисква усилията на всички. Цифрите показват това, каквото сме говорили цяла година. Няма как да има безплатен обяд", добави той, цитиран от "24 часа".


"Няма как да лъжеш цифрите, и понеже услужливите медии мълчат, оставят да говорят, че имало 16 милиарда лева в хазната. Днес Асен Василев обвини Радев и правителството му, че искат да откраднат парите. ГЕРБ 2 години ги нямаше, не сме били в управление по никакъв начин", каза още Борисов.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 17.03.2023 10:36

    мутро долна еби си майката боклукл

  • 003 държава на мафията 16.03.2023 14:32

    Всички знаят, че за да оцелее тиквата се прави на палячо и се обръща на 180 градуса по няколко пъти на ден. Милиардите и на тиквата и на кирчо и кокорчо, а и на днешните радево-копринкови герои са все от нас, замръзналите на ръба на оцеляване обикновени българи. Само операция "чисти ръце" ще ви приземи, но без откраднатите милиарди и имоти по целия свят

  • 002 ИвайлоК 16.03.2023 14:27

    Борисов трябва да се произнася пред следствие и съд, а не да глаголи от всички канали!

  • 001 Anonimen 16.03.2023 14:19

    за огромна жалост в тази държава никой нищо не разбира от финанси, което е ужасно, всички финансисти или са дървени философи или хитровати крадци и мошеници без капка мисъл за бъдещето

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на