"Арсенал" АД произвежда широка гама от оръжия - от зенитни установки, миномети, гранатомети до картечници и автомати на базата на "Калашников"

Свързани новини

29.04.2022 14:12

Арсенал Казанлък търси близо 300 работници

Видян 1626 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Казанлъшкият оръжеен завод "Арсенал" е започнал мащабна кампания за набиране на работници на фона на войната в Украйна. На сайта на най-големия работодател на територията на Старозагорска област са обявени свободни позиции за близо 300 работници.



Припомняме, че според информации бг оръжието отива в Украйна през Полша, но Нинова пак отрича.




През януари тази година работниците бяха пуснати в принудителна отпуска заради липса на поръчки. Официално от завода обясниха временното затваряне с "комплексни причини" - увеличените цени на консумативи, горива и енергия и надигащата се вълна от Омикрон.



"Арсенал" АД произвежда широка гама от оръжия - от зенитни установки, миномети, гранатомети до картечници и автомати на базата на "Калашников". В руските телеграм канали има не малко снимки на боеприпаси, произведени в "Арсенал" и България, които са останали на мястото на изоставени украински позиции.



 "Арсенал" произвежда и богат набор боеприпаси за съветските оръжия, които все още са основното въоръжение в украинската армия - патрони, минометни и артилерийски снаряди, заряди за РПГ и подцевни гранатомети и т.н. Такива боеприпаси се оказаха дефицитни на световния пазар, тъй като страните от бившия Варшавски договор преминават на стандартни за НАТО боеприпаси.



Позициите, за които се търсят хора, започват от инженери в производството и технолози, минават през фрезисти и бояджии, монтажници за боеприпаси и експлозивни вещества, оператори на машини и завършва с огняри и копачи на канали, за което не се изисква образование.



От 1 април всички заплати в завода бяха увеличени с 60 лв., както и сумата, давана под формата на ваучери за храна, а за Великден работниците получиха по 200 лв. във ваучери.



Миналата седмица две жени пострадаха при инцидент в цех на завода, като едната от тях получи рани и е с опасност на живота. Злополуката е станала в цех 130 на завод 4 на „Арсенал“ АД в Мъглиж. По първоначални данни в цеха се е извършвало пресоване на капсулвъзпламенители и при изваждането им от пресата на работната маса се е получило кратко възпламеняване, което е нанесло травмите на пострадалите.



 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и