WhatsApp

Свързани новини

22.04.2024 18:00

Apple изтри WhatsApp, Threads от магазина за приложения в Китай по нареждане на Пекин

Видян 3746 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай след заповед на интернет надзорния орган на страната, който се позова на опасения за националната сигурност.


"Длъжни сме да спазваме законите в страните, в които работим, дори когато не сме съгласни с тях", заяви говорител на Apple пред CNN.


"Администрацията на киберпространството на Китай нареди премахването на тези приложения от магазина за Китай въз основа на опасенията си за националната сигурност. Тези приложения остават достъпни за изтегляне във всички други витрини на магазини, където се появяват."

Приложенията, и двете собственост на Meta(META), вече бяха блокирани в Китай и не бяха широко използвани. Те можеха да бъдат достъпни в страната само чрез използване на виртуални частни мрежи (VPN), които могат да криптират интернет трафика и да прикриват онлайн самоличността на потребителя.


Премахването на приложенията от Apple(AAPL) представлява "по-нататъшно отдалечаване между вече разделените технологични вселени" в страната и извън нея, казва Дънкан Кларк, председател на базираната в Пекин инвестиционна консултантска компания BDA China.


"Това ще причини неудобство на потребителите и предприятията (в Китай), които работят със семейството, приятелите или клиентите си в чужбина. Дори и да използват VPN за достъп до съществуващите си приложения на WhatsApp, те с времето ще остареят и ще се наложи да бъдат актуализирани", каза той.


Според проверка на CNN други популярни западни приложения за социални медии, включително X (бивш Twitter), Facebook, Instagram и Messenger, все още са достъпни в китайския магазин за приложения на Apple.


Съобщението на технологичния гигант идва на фона на спадащите продажби на iPhone във втората по големина икономика в света. По данни на фирмата за пазарни проучвания IDC продажбите на смартфони са спаднали със зашеметяващите 10% през първото тримесечие на тази година.


Компанията загуби инерция в Китай, тъй като национализмът, трудната икономика и засилената конкуренция навредиха на Apple през последните няколко месеца.


Според IDC възраждането на Huawei и други китайски марки, включително Xiaomi и OPPO/OnePlus, вероятно ще продължи. Китайските потребители, които някога са разглеждали Apple, сега се обръщат към националните марки на страната.


Освен че е ключов производствен център, Китай остава важен пазар за Apple, тъй като е най-големият пазар след САЩ. Компанията продължава да предлага отстъпки в страната, за да подпомогне увеличаването на продажбите.


Нейният главен изпълнителен директор Тим Кук посети Шанхай едва миналия месец, за да открие втория по големина магазин на Apple в света.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв