01/02

Свързани новини

17.12.2015 14:29

АПИ призна ударно финансиране на Ц. Василев с 4 млн. след фалита на КТБ

Видян 2619 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   В закъснял точно с 2 дни отговор на част от въпросите, поставени от 19 минути по темата за новия приятелски кръг, който дирижира Агенция Пътна инфраструктура, от институцията сами замесиха още една фирма от кръга на Цветан Василев. Вече разкрихме дружеството Инфраструктурна компания АД, кредитирано с необезпечен заем за 2 млн. лв. от КТБ, което е направило цесия на вземането си от АПИ, за да не влязат 3 854 689, 01 във Фонда за гарантиране на влоговете и да му покрият борча, а да завалят в частни джобове – на Агромах. Агромах, който получава поръчки от АПИ за АМ Струма, а негова филма – за Марица. Скандалът е, че вместо държавата – в лицето на Агенцията, да си събере парите от източилите КТБ, и да ги даде на държавата – в лицето на Фонда за гарантиране на депозитите, от левия джоб милионите отиват в частен.
За да оправдае шефа си, Агенцията изненадващо разкрива, че с парите на данъкоплатеца е зарадвано и друго дружество, кредитирано с 10 450 000 млн. от КТБ – Интегрирани пътни системи, чиято дъщерна фирма с разширението „асфалти” е задължена (след фалита на банката) на държавата в лицето на Фонда за гарантиране на влоговете с други 2 млн. лева кредит с 10 пъти по-малко обезпечение.
Към писмото няма приложен договора, за да се види за какво точно става въпрос. В апела от АПИ само се говори за този договор, който бил ОК, и сегашният шеф на Агенцията не е подписал възлагането на поръчката, както вече уточнихме чрез МРРБ. Няма и датата на плащане по цесията, прехвърлена на трето лице. А това е важно – ако е след 6 ноември 2014 г. скандалът става огромен.



Въпросът е кой е платил по цесия за КТБ след 27.10.2014 г., но може би преди да падне законовата гилотина на 6 ноември – месеци след фалита на банката. И на какво основание го е направил, след като още от лятото и Бойко Борисов и другите политици заговориха за спиране на цесиите от КТБ.

Човекът Х е можел да задържи милионите на държавата в АПИ или да ги прати във Фонда за гарантиране на влоговете, в който данъкоплатецът наля 4 милиарда и където им е мястото.
Този някой, който се е разплатил с фирмите с необезпечени кредити за милиони около Цветан Василев със сигурност е знаел какво прави, а ако не е - незнанието не е оправдание.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е