Свързани новини

21.05.2014 17:02

Англия тормози момиче на 19'

Видян 1394 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

BBC  скандално свали интервю с журналистката на 19 ' Надя Йончева, която в момента работи във вестника на българските имигранти в Лондон - Родина. Обществената британска ТВ не успяла да цензурира българката и да я накара да говори срещу сънародниците си и затова спряла материала, разкри Надя.


Поводът за интервюто бил обявяването на първите официални данни от 2011-а насам за трудовия пазар във Великобритания. Броят на влезлите в страната през последната година българи и румънци се оказа далеч по-нисък от предричаните през декември миналата година рекордни цифри.  Месеци наред преди това британската пропаганда подклаждаше омраза към двете балкански държави, обяснявайки как милиони румънци и българи ще дойдат да им вземат социалните придобивки и работата. Когато това не станало медийната машина на Острова трябвало да се оправдае. „Започнаха интервюта с подбрани българи и румънци в страната, от които манипулативно се вадеше половината (по-удобната за властимащите) част“, разказва Йончева. Като журналист в имигрантски вестник, Надя също била поканена на разговор в BBC.


“Още с първите въпроси стана ясно, че се опитваха да извлекат точно определена информация от мен, която да подхожда на тезата и тона на местните медии”, спомня си тя. Опитната журналистка от 19 ' обаче се оказала по-добра от западните си колеги и не се оставила да я манипулират. „Българите не сме на Острова, за да преядем със социалните ви помощи“, категорична била тя. Надя говорила реалистично, обяснила какво харесва и какво не в живота си в Лондон. Тя благодарила за огромната култура от цял свят, която среща ежедневно там и накарала британците да се срамуват от това, че се опитват да я затворят за себе си. „Не се оставяйте да бъдете манипулирани и подвеждани от политици“, обърнала се тя към хората на Острова. Два дни по-късно от BBC й съобщили: „Главният редактор „силно оряза“ останалите истории с българи и румънци, а вашата изобщо не влезе, защото не сте подходяща, като дошла преди 2014 г.“ Толкова за свободата на словото в държавата, която ни учи на демокрация.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак