Свързани новини

29.04.2020 14:24

Ангелкова: Аз ли съм разпространила коронавируса?!

Видян 1828 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Оставка се иска, когато си виновен за нещо конкретно, не си направил нещо конкретно... В случая аз разбирам изключителното напрежение на всички и подкрепяме исканията на бранша в голямата им част. В момента ситуацията е такава, че буквално секторът не функционира и напрежението е огромно. Аз ли съм виновна за това, че има зараза за коронавирус? Аз ли съм буквално разпространила тази зараза? Само България ли е в тази ситуация? Нека все пак да видим какво се случва извън нас. Ние не сме самостоятелна единица в този сектор. Виждате какво се случва в цяла Европа, в Гърция, в Испания в Италия - всеки ден сме в контакт с моите колеги."


Това обяви в ефира на bTV министърът на туризма Николина Ангелкова по повод искането на много фирми от бранша за нейната оставка.


"В момента не е важно да казваме кой е виновен, за какво е виновен и изобщо виновен ли е въобще. В момента е много важно да обединим усилия, за да можем заедно да преборим тази криза, която е много тежса за всички. Аз разбирам всеки един в този бранш. Със сигурност аз, като министър на туризма и човек, който вече доста време работи в сектора, подкрепям всички искания, които са балансирани, всичко, които може максимално да ни помогне да възстановим сектора", каза още Ангелкова.


Иначе тя повтори старата си теза, че от 15 юни ще започне активната подготовка за летния сезон, като плановете са сезонът да започне на 1 юли. Ангелкова посъветва хората да не отменят резервациите си за юни, юли и август, и да изберат българското.


"Дай боже да можем и по-рано да отидем на море и да се разхлабят мерките", надява се тя.


Може да се стигне до безплатни шезлонги и чадъри на плажа или заплащане срещу символична сума. Изработени са общи препоръки за туристите и в момента в диалог с бранша се прави организация на самата работа, обясни Ангелкова, предаде Сега.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Гявулина Плювналиева 29.04.2020 15:01

    До сега не съм чула КОН да разнася вируси!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни