Всичко започна с документна измама, продължи с документна измама и ще свърши с документна измама съвсем скоро. Това каза народният представител от ГЕРБ-СДС

Свързани новини

01.04.2022 12:03

Андрей Гюров е написал диплома през 2005 г., а вътре има цитати от 2008 г. и 2012 г: ГЕРБ (Видео)

Видян 2387 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всичко започна с документна измама, продължи с документна измама и ще свърши с документна измама съвсем скоро. Това каза народният представител от ГЕРБ-СДС Тома Биков. Думите му бяха във връзка със съмненията на партията за докторантурата на кандидата за шеф на БНБ Андрей Гюров. Това свое съмнение те изразиха и вчера по време на изслушването му. 


 


 


„Тази авантюра, в която се намираме вече една година, започна с документна измама на Кирил Петков като министър на икономиката, който тогава излъга, че не е канадски гражданин. Продължи със серия от лъжи, които някак си подценявахме поради това, че се занимаваме с формалности.



От ГЕРБ показаха и самата дипломна работа на Гюров, която е публично достъпна. Тревожен в нея е фактът, че е защитена през 2005 г., а вътре още в първите ѝ страници се цитират данни и трудове от 2007, 2008 и 2012 г.


 


В момента обаче се оказва, че това не са формалности, а тенденции. Всяко движение на хората, които носят отговорността за управлението на страната, е съпътствано с някакви съмнения и някакви натаманявания на документи, фалшификация на документи, връзки в някакви министерства”, добави той.


 


 


Красимир Вълчев коментира, че към 16.00 ч. вчера в регистъра за академично признаване към Националния център за информация и документация не е имало публикувано удостоверение за признаване на академичната степен доктор на Андрей Гюров. „След въпроса ми в 16.10 ч., погледнахме в регистъра, там се вижда датата, но не и часът, в който е подадено заявлението. Заявлението е подадено на 31 март и е одобрено на 31 март“, каза Вълчев. Той заяви, че за редовите податели процедурата не се случва толкова бързо.


 


Отговорът на Гюров


Отговарям на всички изисквания за номинация за БНБ. Това каза кандидатът на „Продължаваме промяната” Андрей Гюров по време на брифинг в Народното събрание. Той заяви, че няма притеснения за дипломите си и за автобиографията си.


 


„Виждам, че са повдигнати някои въпроси. Имаше въпроси зададени към моята автобиография и моята дисертация. Това е много положително, това е една добра промяна”, каза още той.


 


 


Гюров коментира съмненията в негова докторска степен и дали тя е призната в България. „Имам такава диплома. Тя е от Виенския университет от 2005 г. С това изискванията за изслушването на кандидатите е покрито и затова бях допуснат до и успях да направя своето изложение, визия и да отговаря на въпросите на народните представители”, посочи кандидатът за шеф на БНБ.


 


 


„Доколкото ми беше обяснено вчера, за заемането на длъжност в България за достъп до трудовия пазар, е необходимо съответната дисертация да бъде регистрирана в националната система. С тази информация направих стъпките моята дисертация да бъде качена на този сайт, да бъде видима за всички, да са спокойни кандидатите, народните представители, че отговарям на всички изисквания за номинация за БНБ”, уточни Гюров.


 


По думите му вторият въпрос е, че дисертацията, която е качена на сайта, включва години и цитати от 2008 г., което е след предаването на дисертацията му. „Тук искам да внеса изяснение защо това е така. Тази дисертация е регистрирана от Американския университет в България към МОН 2019 г. 14 години след първоначалното написване. В този документ или на тази тема аз съм работил допълнително и е имало някакви актуализации”, каза Гюров.


 


 


Той представи и оригинала на дисертацията си, където такова разминаване няма. Коментира и какво ще стане, ако никой от кандидатите не бъде избран за шеф на БНБ. „Ако се стигне дотам, че не бъде избран представител, заедно с колегите, ще проведем консултации и ще преминем към подновяване на процедурата, към една нова процедура и ще изработим стратегия”, добави още Гюров.


 


 


Той смята, че постът управител на БНБ е надпартиен и заяви, че се е срещал с ДБ, БСП, Хамид Хамид и Костадин Костадинов. „Ние говорим за идеи и позиции, които ще бъдат отстоявани, като бъде избран следващия гуверньор”, каза още Гюров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 03.04.2022 18:04

    Важното е, че всичко с дипломата на Борисов е ясно, както и неговото "управление"! Все още се уточнява ползата за България от образованието на Биков!

  • 002 Anonimen 02.04.2022 21:11

    Коментарите за докторската степен на Гюров са базирани на практиката в България, която държи първо място в света по брой доктори, професори и академици на 100х.души от населението, защото както всичко останало, научните степени и титли се купуват/продават!

  • 001 Anonimen 02.04.2022 13:56

    "Написал ДИПЛОМА"?Като прочетеш колко неграмотно е написано самото заглавие-спокойно можеш да прескочиш останалото.Не е възможно да се "актуализира" дисертация,да се добавя каквото и било към нещо написано и защитено пред съответна комисия.Невероятна девалвация на образование,дипломи,научни степени...Просто да се сменят законите,така че образованието да не е изискване за заемате на какъвто и да било пост.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв