Американската армия идентифицира военнослужещия, намерен мъртъв в автомобил близо до Пентагона по-рано този месец, като разкри, че той е бил старши специалист по разузнаване, работещ в офиса на Обединения комитет на началник-щабовете.

Свързани новини

30.03.2023 16:29

Американски шпионин е намерен мъртъв на паркинг на Пентагона

Видян 1064 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американската армия идентифицира военнослужещия, намерен мъртъв в автомобил близо до Пентагона по-рано този месец, като разкри, че той е бил старши специалист по разузнаване, работещ в офиса на Обединения комитет на началник-щабовете.

Офицерът от армията е наречен старши сержант Хуан Пауло Ферер Бордадор, на 42 г., който е открит в колата си на северния паркинг на Пентагона след социална проверка на 14 март, съобщиха от армията. Макар че скоро след забелязването на офицера се е отзовал екип на спешната помощ, при пристигането им той вече е бил мъртъв.

От 2021 г. Бордадор е служил като сержант, ръководещ програмата за противодействие на техническото наблюдение на Обединените въоръжени сили - екип, който работи за идентифициране и осуетяване на опити за шпионаж от страна на чужди държави.


Причината за смъртта на Бордадор все още не е известна и не бяха съобщени много други подробности, но армията заяви, че ще продължи да разследва случая.

Роден във Филипините и по-късно емигрирал в САЩ, Бордадор започва военната си кариера през 2004 г. като контраразузнавач в Агенцията за защита на силите на Пентагона, а през май миналата година е повишен в старши сержант, според некролога, публикуван онлайн. Работата му в армията го отвежда в дълъг списък от държави, сред които Япония, Германия, Южна Корея, Русия, Израел, Канада, Белгия, Франция и Ирак, където е разположен за една година от 2010 г.

Обединеният щаб е съставен от всички шест вида въоръжени сили и се ръководи от председателя Марк Мили, най-високопоставеният офицер във въоръжените сили на САЩ и старши военен съветник на президента, министъра на отбраната и Съвета за национална сигурност.
 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!