Приключването на тригодишната проверка без глоба ще бъде победа за Amazon и може да позволи на Вестагер да претендира за победа, като накара интернет гиганта да направи промени без много усилия

Свързани новини

11.06.2022 07:08

Amazon е близо до сключване на договор за прекратяване на най-напредналата антитръстова проверка в ЕС

Видян 7370 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според запознати Amazon е близо до споразумение с антитръстовия шеф на Европейския съюз Маргрете Вестагер, което ще сложи край на най-напредналата антитръстова проверка на големите технологии без глоба или тежка съдебна битка.




Европейската комисия може да приеме предложение от компанията преди лятната ваканция през август, което ще ѝ позволи да прекрати антитръстовите разследвания за това как Amazon използва данни от по-малките търговци и как избира кои търговци на дребно да бъдат включени в подчертаната кутия за покупки, която може да увеличи значително продажбите им, заявиха хората при условие за анонимност, тъй като договорът все още не е окончателен, съобщава Политико.


 


Приключването на тригодишната проверка без глоба ще бъде победа за Amazon и може да позволи на Вестагер да претендира за победа, като накара интернет гиганта да направи промени без много усилия. Тя все още се бори с Google в съда за глоби в размер на около 8,25 млрд. евро, като същевременно е критикувана, че заповедите на ЕС не са успели да изтръгнат значителни промени от фирмата за търсене. А преди да напусне поста си след две години, й предстоят множество дела срещу Apple, Google и Facebook на Meta Platform.


 


При антитръстовото споразумение компаниите се задължават да променят бизнес поведението си в замяна на това Комисията да прекрати делото. След като Комисията съгласува ангажимента с дадена компания, тя го изпраща за обратна връзка от клиентите и конкурентите, преди да направи ангажиментите правно обвързващи. Макар че има потенциална глоба, ако компанията наруши обещанието си, процесът избягва продължителното обжалване в съда и по същество предпазва компанията от по-нататъшни правни проблеми, тъй като тя не признава нарушението си, което възпрепятства евентуални искове за обезщетение от страна на наранени съперници.


 


Amazon се опитва да разреши опасенията на Комисията, опирайки се на наскоро приетия Закон за цифровите пазари (DMA), като евентуално споделя някои данни с други продавачи в платформата, заявиха две лица, пряко запознати със случая. В изложението на възраженията на ЕС за 2020 г. се изразяват опасения, че Amazon може да не действа честно, ако използва информация, получена от други търговци на дребно в платформата, например за това какво се продава добре, и използва тези данни, за да накара своето подразделение за търговия на дребно да започне да предлага нещо подобно.




DMA изготвя списък с препоръки и препоръки за цифровите фирми, които действат като пазачи. Това ще попречи на Amazon да използва непублични данни, до които бизнес потребителите нямат достъп. Едно от решенията е тези данни да бъдат предоставени на други доставчици.


 


Делото на Amazon също оказа влияние върху новите правила. През ноември 2020 г. Вестагер заяви пред репортери, че "данните за дейността на трети страни-продавачи не трябва да се използват в полза на Amazon, когато тя действа като конкурент на тези продавачи" Само месец по-късно нейното предложение за DMA включваше категорична забрана за пазачите да използват непубличните данни на бизнес потребителите, за да се конкурират с тях.




Офертата на Amazon ще има за цел да разреши и по-нова проверка на начина, по който Amazon избира кой търговец на дребно да получи място във функцията Buy Box, която също е обект на рекордна глоба от 1,13 млрд. евро за Amazon, наложена от италианската комисия миналата година, твърдят хората.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични