Един от отцепниците от ИТН, които по определението на депутата от ПП Атанас Михнев са „пазарени” от партията на Промяната, е бил алиби в съда за измамника Боби Цанков. Светлин Митев, който впоследствие си сменя името на Стоянов, работи като бодиград на Цанков, докато едновременно с това служи в Националната служба за охрана и то в екипите по безопасност на Иван Костов като премиер, а после на Огнян Герджиков като шеф на парламента

Свързани новини

20.06.2022 09:25

Алиби на измамника Боби Цанков е 1 от отцепниците, „пазарени” от Промяната

Видян 2754 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Един от отцепниците от ИТН, които по определението на депутата от ПП Атанас Михнев са „пазарени” от партията на Промяната, е бил алиби в съда за измамника Боби Цанков. Светлин Митев, който впоследствие си сменя името на Стоянов, работи като бодиград на Цанков, докато едновременно с това служи в Националната служба за охрана и то в екипите по безопасност на Иван Костов като премиер, а после на Огнян Герджиков като шеф на парламента.


 


Поради това е и дисциплинарно уволнен от НСО, впоследствие е и обвиняем по следствено дело VII-П-19/2004 г. на Софийската военно-окръжна прокуратура за длъжностно престъпление по текста: „Който злоупотреби с властта или служебното си положение, не изпълни задълженията си по служба и от това произлязат вредни последници”.


 


Впоследствие води дело за имуществени вреди и възстановяване на работа, но НЕ е възстановен. Но покрай него изгаря и дългогодишният началник на НСО ген. Димитър Владимиров, който в интервютата си дава всички факти за уволнения от него подчинен и безрадостни характеристики в това число. Преди година депутатът се бе заканил да го съди, което – естествено – не е сторил, защото си има дела и документи.




Светлин Стоянов, преди това Митев, свидетелства и създава алиби на Боби Цанков по делото за измама по жалба на бизнесдамата Ваня Червенкова. Както пише на 15 май 2006 г. на база решението на журито уважаваният вестник Сега, отразяващ делото, но сега странно защо мълчащ кой е този „най-честен, най-достоен” по определение на премиера отцепник от ИТН: „Съдът приема за неубедителни показанията на бившия охранител от НСО Светлин Митев.


 


Той свидетелства, че е прекарал нощта на 6 август 2002 г. в радио Спорт, където Цанков водел предаване след предаване. Според обвинението на 6 август 2002 г. Цанков измамил Червенкова, като я заблудил, че има решение на Столичната община за изграждане на билбордове. На среща в бара на хотел Принцес бизнесдамата му дала 50 000 лв. на ръка, за да рекламира фирмата й за минерална вода. Цанков обещал да й върне парите след 6 месеца, ако не изгради бордове, но това не станало”.




На 14 май Цанков е оправдан по това дело, но остава в ареста заради обвиненията на още 10 души за сходни измами. Пуснат е под гаранция след като получава присъда от 3 години условно с 5 години изпитателен срок по друг подобен казус, отново с бизнесдама, само че в бара на тогавашния хотел Кемпински. Непрекъснато е уволняван от медии – поне 12, но други го вземат на работа. Не крие съдружието си с актуалния тогава криминал Антон Милтенов – Клюна в дружеството РСБ Комюникейшън.




След това е направен атентат срещу Ваня Червенкова, към който в свои интервюта тя твърди, че е възможно да е съпричастен, но тя му е простила.




Самият Цанков става жертва на 2 атентата, но накрая е убит посред бял ден в самото сърце на София на 5 януари 2010 г., когато е само на 31 г., като една от версиите е заради наркобизнес.




На този фон интересно дали точно борбата с мафията е точната пиар опорка, която би трябвало да използват управляващите.


 


Илиян Костадинов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец