Свързани новини

26.10.2021 13:46

Александровската болница е намалила загубите си с 80%

Видян 700 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

УМБАЛ "Александровска" намали финансовата си загуба с 80% спрямо същия период на миналата година, съобщиха от болницата.


Лечебното заведение е редуцирало дълговете си към доставчици с 4%, а приходите от основна дейност са нараснали с 32%, сочат данните от финансовия отчет за деветомесечието.


Оздравителните мерки, които предприе ръководството на УМБАЛ „Александровска“ вече дават резултат. Целта на тези стъпки бе да се стабилизира финансовото състояние и да се гарантира устойчиво развитие на лечебното заведение. Така благодарение на положените усилия болницата приключи деветмесечието на 2021г. с намаление на текущата загуба с 80% спрямо същия период на миналата година или с 3 624 000 лв. Общите задължения към доставчици са намалени с 4% или с 1 696 000 лв. спрямо същия период на миналата година. Това показват данните от финансовия отчет и отчета за дейността на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД за периода януари-септември 2021г., които бяха разгледани и приети на заседание на Съвета на директорите.


На първо място лечебното заведение отчита, че е намалило разходите за поддръжка на оборудване и софтуер, за почистване, пране и стерилизация, за телефони, интернет, пощенски и куриерски услуги, както и разходите за командировки и представителните разходи.


Увеличени са разходите за персонал, най-вече за сметка на изплатени възнаграждения на персонала и на специализантите, на допълнителни плащания за извършени трансплантации (за 2021г.), съгласно условията и реда, предвидени в Наредба №29 от 2007г., а така също и възнаграждения от платени медицински услуги, съгласно Вътрешните правила на лечебното заведение за стимулиране на персонала, ангажиран в борбата срещу COVID-19.


Приходите от основна дейност са увеличени с 32% или с 12 878 000 лв. Използваемостта на леглата е увеличена с 18 пункта спрямо същия период на миналата година, броят на преминалите болни е нараснал, също както и броят на реализираните леглодни.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни