"Да каже той, че се надява това решение да е било обмислено, да имало достатъчно факти. Ами той е запознат с всички тези факти и не знам защо и с какви очи може да изразява такива тези”, посочи Божанков

Свързани новини

30.06.2022 11:44

Ако някой в държавата е бил информиран за изгонването на дипломатите, той е Румен Радев: Божанков

Видян 1448 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Ако някой човек в държавата е бил наистина информиран, това е президентът Румен Радев и неговата реакция е абсолютно нелепа". Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS  Явор Божанков от БСП за изгонването на 70 руски дипломати.

"Да каже той, че се надява това решение да е било обмислено, да имало достатъчно факти. Ами той е запознат с всички тези факти и не знам защо и с какви очи може да изразява такива тези”, посочи Божанков. От кулоарите на парламента той напомни, че докладите на службите са били изслушани по искане на БСП, и посочи: "В това, в което се убедих е,че има кръг от хора, които са знаели за това решение. Да, мин-председателят, Външно, и да, президентската институция".

На въпрос означава ли това, че Румен Радев е излъгал, като е казал, че няма информация, Божанков коментира: „Търся най-меката дума, може би шокиран от тази реакция, защото представители на президента в този Консултативен съвет са били там. И най-вече шефът на администрацията на президента  Димитър Стоянов е бил надлежно информиран за целия казус".

Депутатът не отговори конкретно на въпроса дали ще подкрепят ПП за нов парламент в рамките на това правителство при друг канидидат за премиер, различен от Кирил Петков, например ако номинацията е на Асен Василев или Никола Минчев. А за условието, което постави БСП за връщане на масата на разговори с ПП след казуса с руските дипломати, обясни:

„Няма тропане с крак и поставяне на условия. Въпросът е принципен. Дори и нашата реакция да звучи крайна. В момента трябва да предложим нещо различно. Същият кабинет означава да кажем на обществото, че ние не сме допуснали никаква грешка. А имаше доста пропуски.”



Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2022 12:46

    Това хюме явно не разбира, че има разлика между обсъждане на проблема и вземане нарешение по него. На всички стана ясно, че проблемът е обсъждан при Кирчо, но след това решението го е взел ой еднолично. При това без да е информирал коалиционните си партньори, според Нинова.Нинова и пуделите й явно не разбират, че врезултат на войната им с президента, наесен с бодра песен ще са на 6-то място в изборите.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион