Свързани новини

16.08.2021 19:30

Ако не се актуализира бюджетът, ще останем без пари за пенсии и охрана на границата: Радев (Видео)

Видян 1764 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бюджетът е въпрос на национална сигурност. Ако не се актуализира финансовата рамка, ще останем без пари за пенсии и охрана на границата в навечерието на големи кризи, каза президентът Радев след проведения Консултативен съвет по национална сигурност.


„Две кризи - здравната и мигрантската, ще доминират обществения дневен ред през есента. Овладяването им изисква организация усилия и финансов ресурс. Служебното правителство успя да осигури необходимите финансови средства в хазната. За да може тези пари да достигнат до болниците, до границата, до нуждаещите се, до медицинските специалисти, до работещите, до предприемачите в условия на криза, до пенсионерите, до хората, които охраняват границата трябва Народното събрание да актуализира бюджета. Затова и свиках днешния КСНС“, заяви Радев.


„Въпреки проведените задълбочените дискусии не постигнахме консенсус. Болшинството парламентарно представени политически партии считат, че дебатът за бюджета може да се води само в Народното събрание. Аз считам, че това е въпрос, касаещ пряко националната сигурност. Въпрос, който изисква максимална мобилизация и консолидация в Народното събрание, която, за съжаление, всички виждаме, че не е налице. Особено при високия риск този парламент да не може да актуализира бюджета поради недостиг на време при неуспешно приключване на конституционната процедура за съставяне на правителство“, допълни държавният глава. Виж видео тук!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а