Най-важното е да има бюджет и възможност за повишаване на доходите. Очертава се тъмна и студена зима за хиляди българи

Свързани новини

15.11.2022 14:41

Ако хартиената коалиция състави правителство, ще бъде тържество на статуквото: Манолова

Видян 585 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-важното е да има бюджет и възможност за повишаване на доходите. Очертава се тъмна и студена зима за хиляди българи. Хората наистина ще студуват тази зима, а работещите бедни, които получават по 710 лв. – чисти 530 лв., отдавна са под линията на бедност. И тук въпросът е дали през зимата ще могат да си купят храна и да са на топло децата им", заяви лидерът на "Изправи се, България" Мая Манолова.

Според нея депутатите и партиите са длъжни сериозно да започнат разговори за съставяне на редовно правителство, което да внесе бюджет с цялата ангажираност за приоритети или, ако това не се случи, да поеме отговорност служебното правителство. Тя намира хвърлянето на горещия картоф от служебното правителство към парламентарните партии и от тях обратно към служебното правителство за абсолютно непочтено към българските граждани.

"Най-важно е хората да оцелеят и българските домакинства да бъдат спасени от предстоящата мразовита и гладна зима. За съжаление, парламентарните партиите изобщо не мислят за своите избиратели. Техният взор е насочен към предстоящите предсрочни парламентарни избори. Те нямат никакво намерение да поемат отговорност и да изведат България през следващите месеци. Всичките тези разговори са прах в очите на хората, ритуални танци, каквито политиците могат да играят, но в крайна сметка цената ще я плати българският народ", посочи Манолова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ имаме един парламент, който ще остане уникален в историята с това, че се опитва да управлява държавата и да урежда важни обществени отношения не през законопроекти, а през проекти за решения. Тя смята, че парламентът се е превърнал в един голям слушател.

"На думата на Борисов не трябва да се вярва. Когато ГЕРБ и ДПС ти носят дарове, трябва да бъдеш предпазлив. Ако приемем, че хартиената коалиция ще състави правителство, това ще бъде един много печален завършек на този провален парламент. Това ще означава тържество на статуквото срещу надеждите за промяна", категорична е Манолова.


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Българското футболно първенство е 30-о в света по сила

Българското футболно първенство е 30-о в света по сила

Българското футболно първенство (Първа ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне