Свързани новини

18.05.2020 13:33

Ако Горанов подаде оставка, няма да бъде заради ДДС, а заради хазарта: Кадиев

Видян 3356 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Наблюдаваме сбор на популизъм и лобизъм. В ЕС само България и Дания са страните с равна ставка на ДДС. Ако има нещо хубаво в данъчната система освен ниските данъци - това е и справедливостта заради равната ставка на ДДС". Това каза пред БНР бившият депутат от БСП и бивш зам.-министър на финансите Георги Кадиев. Според него дори финансовият министър Владислав Горанов да подаде оставка, това "кашата" с ДДС ще е формалната причина, а истинската ще е загубените 700 млн. лв. в хазарта, "които са категорична отговорност на авторите на законопроекта - Менда Стоянова и група депутати от ГЕРБ и на човека, който е трябвало да контролира Комисията по хазарта, Владислав Горанов".  


По думите му странно е, че обявяването за намаляване на ставката на ДДС дойде след среща на премиера с ресторантьорите, а в същото време няма законопроект за това на Министерски съвет. Според него логично би било те да предложат, след като те са поели ангажимента:


"Законопроектът на ГЕРБ е подписан няколко депутати от ГЕРБ, от които никой не е от бюджетната комисия, плюс няколко депутати от ВМРО и НФСБ. Няма го подписа на Менда Стоянова - председател на бюджетната комисия в НС, няма го подписа и на Владислав Горанов - като вносител от МС, няма го подписа и на Бойко Борисов. Оказва се, че след като с лошо законодателство изтърваха 700 хил. лева в хазарта, сега изведнъж станаха много принципни и вече не са съгласни с намаляването на ставката на ДДС, само че го казват със знаци, а не директно".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Кадиев 18.05.2020 13:50

    Тъй като някои от вас ме питаха какво според мен значи "пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране на бизнеса и спазване на законите на РБ", ето какво чета между редовете: 1. Докато бях народен представител, някъде 2015-2016 при мен дойдоха представители на голям чужд хазартен оператор и се оплакаха, че ДКХ с години не им разглежда искането за лиценз, вероятно под натиск на местен играч. Това поведение на ДКХ Божков и Домусчиев наричат "урегулиране на бизнеса". 2. Фирмите на Божков всеки месец са подавали декларации в ДКХ с обороти и платена такса, и те са приемани безпрекословно от комисията. Това, предполагам, ще е едно от доказателствата на Божков при обжалване на актовете на НАП. Това се нарича "спазване на законите на РБ". 3. Поради многобройните си дейности в хазарта- казина, игрални зали,лотарии, офлайн и онлайн хазарт, Божков постоянно е имал текущи казуси за решаване. Това се нарича "пълен съпорт в ДКХ", което пък значи "пълен съпорт на Горанов", след като той го праща в ДКХ. Разбира се, ще го замажат и покрият. Защото тръгне ли си Горанов, си тръгва и Борисов. А те са ни по-скъпи от 700 млн.лв. Георги Кадиев

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за