Свързани новини

05.11.2020 15:00

Ако е Байдън, Ф16 няма да спасят бг властта от Кьовеши-тип прокуратура

Видян 11769 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Само едно е ясно, когото и да изберат, на нас ще ни забият тръбата отзад. От ден на ден става по-дълга и ще боли повече”, коментира бъдещия президент на САЩ и Турски поток през България опитният журналист Иван Бакалов.
Със сигурност руските проекти, на които толкова държи правителството Борисов 3 – въпросния газопровод и АЕЦ Белене, ще бъдат трън в очите на Байдън, който обяви битката с Кремъл за свой основен външнополитически приоритет. Напомняме, че именно демократическата администрация на Обама, в която той беше вицепрезидент, категорично ни наложи и спирането на Втора Атомна, и отказа от Южен поток. Поради ангажирането на проруското лоби в Украйна в разплитането на бизнес интересите на сина му там и то в нефтогазовия бранш, Байдън вече има и личен мотив да гони докрай всеки руски интерес у нас. А регионът на Черноморието му е много интересен, за разлика от положението при Тръмп, който беше концентриран главно към вътрешните дела на САЩ и икономиката. Той е склонен на договаряне с Русия само по един въпрос и той е продължаването на договора за ракетите със среден и малък обсег, който закъса в края на управлението на Тръмп.
Това, както и двукратното заобикаляне на София за 2 месеца при обиколките на дясната ръка на действащия президент и негов държавен секретар Майк Помпео в региона, както и категоричната позиция за спиране на Турски поток и от републиканската администрация, са ясен знак, че и пред нея повече не минават нито клетви, нито сълзи.  
В този смисъл залъгалките, които досега свършиха работа – първата и евентуално втората поръчка на по 8 необорудвани самолета Ф16 няма да имат значение, който и да е президентът във Вашингтон.
Но при Байдън алъш-веришът ще бъде малкият проблем, като той няма и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.11.2020 15:38

    кое точно от тези разсъждения кореспондира с живота на обикновения човек?И как?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.