Съмненията са за чадър на Семерджиев във връзка с неговия статус на свидетел по едно от ключовите дела за наркотрафик - това срещу сочения за наркобос Радмил Ранов – „Ради Ланеца“.

Свързани новини

07.07.2022 16:07

АКФ призовава МВР за вътрешно разследване дали е имало чадър над обвиняемия Георги Семерджиев

Видян 1507 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


АКФ призовава МВР за вътрешно разследване дали е имало чадър над обвиняемия
Георги Семерджиев. Обвиненият за тежкото ПТП e свидетел по ключово дело срещу организирана престъпна група с 44 участници начело с Радмил Рано.
 
Антикорупционният фонд (АКФ) изпраща за проверка в дирекция “Вътрешна сигурност” на МВР информацията за задържане и пускане на вече обвинения участник в тежкото пътно-транспортно произшествие от късните часове на 5 юли 2022 г. на бул. „Черни връх“ в София Георги Семерджиев. Според няколко официални източници като СДВР – Пътна полиция и Национална следствена служба, въпреки че е бил обявен за издирване, Семерджиев е бил задържан и после освобождаван от полицейски патрули на територията на СДВР.
 
Съмненията са за чадър на Семерджиев във връзка с неговия статус на свидетел по едно от ключовите дела за наркотрафик - това срещу сочения за наркобос Радмил Ранов – „Ради Ланеца“. Информацията за свидетелския статус на Семерджиев беше изнесена вчера от разследващия журналист Димитър Стоянов, който цитира свои източници.
 
От наши източници потвърждаваме това: Семерджиев е бил свидетел и е давал показания на досъдебната фаза по наказателното производство по прокурорска преписка № 53/2017 г. по описа на Специализираната прокуратура, досъдебно производство № 1/2018 г. по описа на ГДБОП – МВР, срещу организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества. Групата се състои от 40 участници и 4-ма ръководители, сред които и Ранов. Обвинителният акт по делото е изготвен на 23 март 2020 г. и в момента се гледа пред Специализирания наказателен съд.
 
Фактът, че Семерджиев е свидетел по такова ключово производство на Специализирана прокуратура сам по себе си води до несъмнения извод, че е повече от добре известен на властите. В тази светлина и без това притеснителните известни досега обстоятелства около личността му стават още по-притеснителни: безрезултатно обявен за общодържавно издирване по друго дело, но пък намерен веднага в деня след произшествието; преди само по-малко от месец спрян от служители на МВР след употреба на наркотични вещества, при което само е отнето свидетелството му за правоуправление; шофирал автомобила си по централни столични булеварди с включени сигнални лампи.
 
Всичко това буди много сериозни съмнения за предполагаема протекция, която би могла да бъде обяснена и със свидетелстването му срещу въпросната група. Дали това е така, към момента може действително само да се спекулира. Именно заради сериозните съмнения около статуса на лицето, призоваваме прокуратурата и МВР към максимална прозрачност.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци