Свързани новини

15.12.2015 15:22

Афера „Батко и Братко” 2 в Пътната агенция

Видян 9485 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 4.8333
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Защо винетките станаха по-скъпи от вчера и дори ни обещават следващо увеличение на цената, докато новооткритата преди месец магистрала Марица вече се пропука, тазгодишната Струма е като море, а тригодишната Тракия се ремонтира в момента? Защото приятелски кръг от фирми овладява Агенция „Пътна инфраструктура” по добре познатата схема от класиката „Батко и братко” и работи на най-високи цени.
Характерен пример за преливане на пари е историята с ДЗЗД Проход Маказа. По признанията на шефа на АПИ Лазар Лазаров, вместо да плати на изпълнител на обекта, сигурно по случайност, агенцията дава огромни суми на съвсем друга фирма. Според неговата изповед пред 19’: „ такова е волеизявлението на самия изпълнител”. Но не и законът!
Всъщност реалният и краен получател на тлъстите пачки няма нищо общо нито с реализирания проект, нито с договора между държавата - в лицето на Пътната агенция, и строителите, което е против всички практики за разплащане на европейските средства. Ето я и цялата схема, по която тепърва ще работят ОЛАФ и прокуратурата:
Фирмата Инфраструктурна компания АД влиза в дружество Проход Маказа за работа по съответен проект, реализиран по еврофондовете за пътно строителство. Тя е една от многото, финансирани от банката на властта КТБ по времето на Цветан Василев свързани фирми, на които по незнайни причини АПИ под ръководството на Лазар Лазаров възлага изпълнението на обекти за милиони.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби