Свързани новини

30.04.2020 14:04

А колко е заразността на К19 у нас? Цяла Европа на това основава отварянето - падна от 6 до 10 пъти

Видян 5065 пъти | Коментари 7
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В цяла Европа в момента основният показател, който се гледа вече не са заразените, оздравелите и дори починалите С коронавирус. А коефициентът на заразност на вируса, който показва колко души заразява един вече заразен с К19. Защото той пада стремглаво - с 6 пъти в Германия до почти 10 пъти в Италия. В момента данни сочат коефициент 0,6 в Испания и Австрия, 0,7, но падащ и очакван 0,5 до края на седмицата в Италия, 0,9 в Германия. Именно затова страните и отварят затворените за карантина обекти - не, понеже харесва една или друга дата. Цитирахме много световни топспециалисти и всички са единодушни - вирулентността или заразността, опасността на коронавируса спада . Колко души заразява един заразен в България? Тъмна "Индия"! Нашият щаб, който предимно ни плаши, често не дава дори броя на проведените тестове, а по този показател изоставаме в пъти - 8-кратно от Италия например. Без много тестове, няма как да се събере достатъчно информация, за да се направи анализ. А точно това е, което щабът най-много не прави. Не анализира заразените и дори починалите по каквито и да било показатели, освен по възраст. За кръвната група ген. Мутафчийски рече, че не правел подреждане и по зодии, като така трябваше да се присмее, а сам стана смешен. Без статистика няма как да се вземат правилни решения от този така или иначе нелигитимен орган, създаден не според действащия и задължителен Национален пандемичен план, загърбен в името на безкрайния пиар.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Лъжите на МУТРАчийски според Валери Станков 30.04.2020 15:53

    Лъжите на МУТРАчийски според Валери Станков Лъжа 1: „Италиански свещеник почина, след като отстъпи респиратора си на по-млад пациент“ – Манипулация в търсене на сензация. Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, защото я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS–Falshiva-novina-e–che-pastor-v-Itali…) Лъжа 2 „Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк“. Манипулация. Всъщност, остров Харт от век и половина е традиционното място за вечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne–V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobo…) Лъжа 3 „5000 медицински сестри починали в Италия“. Абсолютно фалшива новина, както и снимките с ковчезите в Италия, които се оказаха от трагедията с потъналия през 2015 г. кораб със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne–5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinal…) Лъжа 4 „Швеция се отправя към катастрофа“. Швеция не се отправя към катастрофа. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod…) Лъжа 5 „Източна Европа се справя по-добре от Западна с коронавируса“. Политическа манипулация на местните правителства, за да трупат рейтинг. Просто източноевропейските държави са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и правят по-малко тестове (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-is…)

  • 001 Anonimen 30.04.2020 15:12

    У нас принципът не е като в цяла Европа, а според отпусканите средства за короната на вируса, та да има и за саниране, и за ремонти на ремонтите, и за детска болница върху изгнило скеле,и за стадиони, и за арени....нищо, че народа гладува и мизерства от затваряне на малкия и среден бизнес. Едрият е в симбиоза с властта и винаги е на далавера

RSS

Най-нови

 ЗаПлетени истории

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и