Европол подпомага случая от 2021 г., а служител на агенцията е командирован в България по време на операцията за подпомагане на разследването

Свързани новини

27.04.2023 16:32

9 души са арестувани за трафик на хора в България и Великобритания

Видян 630 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Действия срещу организирана престъпна група, извършваща трафик на хора с цел сексуална експлоатация, са предприети от правоохранителните органи в България и Великобритания, с подкрепата на Евроджъст и Европол.


По време на операцията, проведена на 26 април, са задържани 9 заподозрени, извършени са 8 претърсвания – по четири на територията на нашата страна и на Обединеното кралство. Намерени и иззети са различни вещи и предмети, пари в брой и скъпоструващи автомобили, имащи отношение към случая, на стойност над 1,1 милиона евро. На идентифицираните пет жертви на престъпната дейност е предоставена закрила и помощ.


Разследването на престъпната мрежа започва във Великобритания през месец ноември 2021 г. Заподозрените набелязвали и набирали уязвими български жени и ги транспортирали до Великобритания, като жертвите били принуждавани да проституират и разпространяват наркотици в Лондон и околностите. Според първоначалните данни приходите от престъпната дейност са били изпирани чрез бизнес в движимо и недвижимо имущество във Великобритания и България.


Европол подпомага случая от 2021 г., а служител на агенцията е командирован в България по време на операцията за подпомагане на разследването. В Евроджъст случаят е отворен през януари 2022 г. по искане на властите във Великобритания. През месец юни агенцията подпомага създаването на съвместен екип за разследване между двете държави.


В разследването участват структури от България и Великобритания - ГД Борба с организираната престъпност – МВР, Районната прокуратура - Плевен, Кралската прокуратура и полицейската служба на Лондон (Метрополитън).



  Кирил Пламенов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец