Свързани новини

21.02.2018 15:27

80 спецполицаи обезвреждат 1 барикадирал се бивш легионер

Видян 1782 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цели 80 специализирани полицаи бяха необходими, за да "неутрализират" барикадирал се в дома си бивш възпитаник на Френския легион. Случката се разиграва в тополовградското село Орешак. Бившият легионер в продължение на 24 часа е стрелял по униформените. Наложило се е на помощ да идват и  барети от специализирания отряд Кобра. Всичко започва в понеделник, когато полицейски екип потърсил за справка по прокурорска преписка жителя на селото. Той обаче отказал да излезе, заключил се в дома си, отправил заплахи към служителите на реда и възпроизвел изстрели с огнестрелно оръжие.Повече от 24 часа по-късно мъжът е задържан, след намесата на барети, жандармерия и униформени от Хасково. Акцията е безпрецедентна за родните стандарти.


Мъжът се казва Иван, той е на 35 години и оръжието, което е притежавал е законно. Разрешителното за пушката, с която мъжът стреля по служителите на реда, обаче не е издадено в България, а в държава от Европейския съюз, поясни Цанков. Освен въпросното оръжие, Иван притежавал законно още една пушка и пистолет. Той бил безработен. Откакто преди 4 години се върнал от Франция, се изхранвал основно с дърводобив и сезонна работа.


Това е поредната меко казано странно организирана акция на служителите на вътрешното ни министерство. Показателен е примерът със случая в Лясковец, когато загина командосът Емил Шарков. Още по-скандална бе акцията по залавянето на Тодор Димов - Чакъра, който беше взривен и след това запален от полицията преди 15 години. Чакъра загина през 2003 година при полицейска акция 200 срещу 1, ръководена лично от сегашният ни министър-председател Бойко Борисов. Първоначално разследването показа, че той се самовзривил с граната в къщата си край Харманли, където се беше барикадирал, за да не бъде отведен в затвора за изтърпяване на присъда. В същото време полицията го обстрелва с гранатомет, по заповед на Борисов. По-късно се оказа, че той е бил взривен, след което запален, за да се покрият следите.  В резултат на всичко това страната ни бе осъдена от Европейския съд по правата на човека.България бе призната за виновна за отнемане на правото на живот и непълноценно разследване на полицейската операция.




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес бъдете креативни и смели

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес бъдете креативни и смели, когато изразявате себе