Среднодневният престой е 2,3 дни - т.е. имаме предимно уикенд-туризъм, а растежът на броя на нощувките е с 86%

Свързани новини

16.08.2022 09:42

77% скок на туристите в София, 86% растеж на нощувките

Видян 1079 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


София бележи растеж от 77% на туристите за първото полугодие на 2022 г. спрямо същия период на 2021 г. , съобщи заместник-кметът Европейски политики, международна дейност и туризъм Ирина Савина.


Според актуалните данни на Единната туристическа система (ЕСТИ) на Министерството на туризма 139% е ръстът на чуждестранните и 37% на българските туристи, посетили столицата, спрямо първото полугодие на 2021 г.
Броят на гостите на столицата от чужбина е по-голям от този на българските туристи. Най-много идват от Германия, Румъния, Израел, Италия, САЩ и Гърция. От началото на годината се отчита засилен интерес към София като туристическа дестинация и от британските граждани.



Среднодневният престой е 2,3 дни - т.е. имаме предимно уикенд-туризъм, а растежът на броя на нощувките е с 86%. За първите шест месеца на годината водещ дял с 62% сред пренощувалите туристи имат чуждестранните, срещу 38% за българските. Данните на ЕСТИ отчитат , че м.г. делът на пренощувалите български туристи е 51%, срещу 49% за чуждестранните.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.08.2022 11:10

    И гледат на корумпираната нефелна Фандъкова некачествените и кичозни ремонти, и ако имат късмет да не ги полеят обилно от напоителните с-ми, кояито обикновено мият уличните платна, алеите, плочките, които и без това са счупени, клатещи се и направо липсващи, трябва да бъдат щастливи. Какви ли реклами ще има след крадливата и разрушителна декада на безскрупулната и некомпетентна белчинска селянка?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби