Месечното проучване, поръчано от Агенцията за хранителни стандарти (FSA), разкрива, че 8,1% от домакинствата са пропуснали да платят жилище, сметка, заем или кредитна карта през февруари. Един от всеки седем души (15 %) заяви, че е пропуснал да се храни заради нарастващите разходи.

Свързани новини

19.03.2023 07:03

72% от британците пестят от отопление, 27% - от храни, 15% пропускат закуска или обяд в кризата: Проучване

Видян 30903 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Тъй като кризата с разходите за живот се отразява на британските домакинства, много от тях намаляват храната, докато живеят в студени жилища, сочат най-новите данни от проследяването на потребителските нагласи на "Which?".

Месечното проучване, поръчано от Агенцията за хранителни стандарти (FSA), разкрива, че 8,1% от домакинствата са пропуснали да платят жилище, сметка, заем или кредитна карта през февруари. Един от всеки седем души (15 %) заяви, че е пропуснал да се храни заради нарастващите разходи.


Малко повече от една четвърт (27%) са заявили, че са останали без някои храни, което е повече от 21% през ноември. В същото време 9% са дали приоритет на храната за други членове на семейството пред себе си, а 4% са използвали хранителна банка.

Близо 60% от домакинствата съобщават, че през последния месец са направили поне една корекция, за да покрият основни разходи, като например сметки за комунални услуги, разходи за жилище, хранителни стоки, училищни пособия и лекарства. Според доклада корекциите включват намаляване на разходите за стоки от първа необходимост, намаляване на спестяванията, продажба на вещи и вземане на заеми.


Потребителите също така търсят начини да спестят от сметките си за енергия, като седем от всеки десет (72%) заявяват, че са намалили отоплението поради нарастващите разходи, 39% са използвали по-малко топла вода, а 19% са приготвяли по-малко храна.

"Макар че повечето потребители използват отоплението по-малко поради повишаването на цените, това поведение ще бъде по-екстремно в някои домакинства, отколкото в други. Някои от тях могат да спестят пари за отопление, като същевременно поддържат дома си достатъчно топъл, но други няма да успеят", се казва в доклада.


Трима от всеки десет (29%) от тези, които са намалили отоплението си, са заявили, че често или винаги са изпитвали физически дискомфорт тази зима в резултат на това. Други четирима от всеки десет (41%) отбелязват, че понякога са изпитвали физически дискомфорт, а 29% - рядко или никога.

Данните сочат, че потребителското доверие се е възстановило, но остава ниско. След като през февруари доверието в текущите финанси на домакинствата леко спадна, 38% от потребителите определиха финансовото си състояние като добро, а почти една четвърт (24%) - като лошо.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 20.03.2023 21:17

    гУгУ.бг, наврете си пенсиите в платените задници. 005, ако не сте се светнали, ЕС-то ни ползва за боклукчийски кош - да им ядем месото с изтекъл срок,да им носим дрипите втора употреба, да им караме колите втора употреба,да се мушкаме с ваксини за изхвърляне... Тия хептен ни взеха за гугушки.Бай дъ уей, рашките също, преди 75г или около. Средно статистичния западняк, или рашка, хабер нямат, че тази цивилизация,която употребяваме последните 7-8хил.г е тръгнала от тези земи.

  • 005 под европейско иго 20.03.2023 13:39

    5 държави от ес са ни определяли колко ковид отровни ваксини да закупим, 2.5 милиона са за бракуване, но лайнянката иска да купим още 7 милиона от мъжа й хайко, които никой не иска да си сложи, с тези пари може да се построи модерна детска болница за децата, увредени от ваксини - раково болни, аутисти, дцп и какво ли не, обаче евротерористите не дават, подкупни "експерти" се чудят как да ни уморят

  • 004 Anonimen 20.03.2023 11:12

    Бързичко да започнат да проссят от говедарите нови дългове. И запомнете Великобритания не е Европа, а само "Оня острав"111

  • 003 Anonimen 19.03.2023 20:29

    Пълно безобразие, цинизъм и безнаказаност за убиване на българите от избраните с фалшификации управляващи. ЗАЩОТО СА ЦИГАНИ, 002.Циганинът няма съзнание за етнос и нация, няма чувство на емпатия. Ако ми посочиш един, САМО един от политиците ни, който не е цианин, млъквам. По тироида се разпознават. От мишлингите става актьори, певци, инженери, лекари ..., но държавници не става. Толкоз.

  • 002 народен съд 19.03.2023 17:07

    Никой от корумпираните властимащи и станали милионери по край служебните си задължения не си дават сметка, че много българи дори за едно хранене дневно едва сколасват. Но държат упорито плоския данък, наливат милиарди на едрия бизнес, вдигат си заплатите по няколко пъти годишно, махат тавана на 14000лв заплата, и за капак и за пенсионираните политици е помислено, като се вдигна тавана на пенсиите до 3500. Пълно безобразие, цинизъм и безнаказаност за убиване на българите от избраните с фалшификации управляващи.

  • 001 Anonimen 19.03.2023 08:51

    Британците са дебели и мързеливи. Повечето от тях нямат никакви умения за оцеляване - една манджа не могат да сготвят, камо ли нещо друго да свършат. 2017 падна светкавица на ел.стълба до къщата ми. Изключвам всичко при гръмотевична буря, но забравих хладилника. Изгоря ми цялата инсталация. Една седмица, въпреки елитното ми образование, копах като кърт по стените на къща два етажа, с осем стаи. И си докарах енергията. Това средно статистичен британец не може да направи, ще повика ел-техник, който ще му вземе и гащите.

RSS

Най-нови

МБАЛ Д-р Атанас Дафовски в Кърджали

Родилка почина след спешно секцио в болницата в Кърджали

33-годишна родилка е починала тази сутрин ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще