Това е изненадващият резултат от проучването на Харвард CAPS-Harris Poll, проведено на 28-29 юни сред 1308 регистрирани американски гласоподаватели, предоставен ексклузивно на The Hill.

Свързани новини

02.07.2022 07:37

71% от американците не искат Байдън да се кандидатира отново: Проучване

Видян 3303 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само 29% от американците искат президентът Джо Байдън да се кандидатира отново през 2024 г. , сочат данните от най-новото проучване на общественото мнение, предоставени в петък на изданието The Hill във Вашингтон. В същото време 71% от анкетираните са против това Байдън да се опита да получи втори мандат в Белия дом. Същото проучване показва, че общият рейтинг на 79-годишния демократ е спаднал до едва 38%.

Това е изненадващият резултат от проучването на Харвард CAPS-Harris Poll, проведено на 28-29 юни сред 1308 регистрирани американски гласоподаватели, предоставен ексклузивно на The Hill. От тези, които смятат, че Байдън не трябва да се кандидатира за преизбиране, 45% казват, че това е така, защото той е лош президент. Около една трета заявиха, че той е твърде стар, а останалата една четвърт - че е време за промяна на върха.


"Президентът Байдън може и да иска да се кандидатира отново, но избирателите казват "не" на идеята за втори мандат, оценявайки работата, която той върши като президент", казва Марк Пен, съдиректор на проучването на Харвард CAPS-Harris Poll. "Само 30 процента от демократите биха гласували за него на първичните избори за президент на Демократическата партия", допълва Пен.

Проучването показва, че одобрението за Байдън е 38% като цяло, а още по-лошо е, когато става въпрос за работата му по отношение на икономиката на САЩ (32%) и инфлацията (28%). Той обаче получи 43% одобрение за създаването на работни места и 50% одобрение за справянето с пандемията Covid-19.
 
 
 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален