Свързани новини

15.04.2019 16:42

71,4 : 28,6 води Зеленский на Порошенко преди неделните избори в Киев

Видян 2289 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рускоезичният кандидат Владимир Зеленский води със 71,4% срещу 28,6% от гласуващите за действащия държавен глава Петро Порошенко, който през последните дни също се обяви за „природно рускоезичен”, а през уикенда дори откри, че владее български език, който в началото на управлението си забрани, а после полуразреши. Вторият тур на президентските избори в Украйна е в неделя.


Зеленский, който определи дебат на олигарха в петък на националния стадион в Киев, не се яви на впоследствие насрочения от милиардера диспут миналата неделя и то не на, а пред спортния комплекс.


Двамата се сблъскаха и за срещата с Макрон. Зеленский беше поканен от френския президент като знак за предпочитание към него, което наложи на повелителя на Елисейския дворец да се срещне и с Порошенко. Тв звездата отпътува за Париж с икономична класа, докато олигархът взе държавния аероплан. Оттам посети и Меркел в Берлин, която не покани Зеленский. В отговор комикът – киевския Слави – обяви Макрон за „лидера на Европа”.


Ключово послание, което Зеленский извади от срещата с президента на Франция беше прекратяването на войната в Донбас. А ключовата дума, която той налага е „бъдеще”. 83% от всички украинци (не само от гласуващите, чиито данни видяхте по-горе) се обявяват за радикална промяна и против миналото. Срещу това хората на Порошенко пускат непрестанно клипове, намекващи за наркозависимост на момчето, чиято звезда изгря в легендарното и у нас предаване на Първи канал на руската телевизия КВН.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Вторият тур на президентските избори в страната е в Украйна. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Неграмотници!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали