Свързани новини

24.04.2020 09:24

7 въпроса към щаба: ексминистър

Видян 14109 пъти | Коментари 7
Гласували 8 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият министър А. Василев, към чиито идеи от преди повече от месец тепърва вървим зададе най-важните въпроси:


 "1. Според модела на НОЩ какъв процент от българските граждани са заразени в момента? Колко е R0? На базата на какви данни са направени тези изчисления?


2. Колко заразени, приети в болница и смъртни случая се очакват в пика на епидемията?


3. Ако след пика сме имали 3% заразени, какво ще правим с другите 97%? 3а. Ще ги държим под домашен арест още 12-18-24 месеца? Как ще изглеждат безработицата, бюджета и БВП при тази стратегия? 3б. Ще ги пуснем да работят без да ги тестваме? Тогава защо въобще наложихме карантина? За да намалим с 3% пика на болните? 3в. Ще тестваме редовно работещите, за да хващаме огнища на зараза рано и да не спираме икономиката? Ако това е решението, защо не се прави вече поне за рисковите професии? 3г. Нещо друго? 3е. Нямаме представа? 3ж. Надяваме се на господ/магия/“началниците”?


4. Тестваме ли на границите? Или продължаваме да пускаме влизащите с бележка “стойте си вкъщи”?


5. Имаме ли организация за изолиране на транзитния трафик в конвои и отцепени от полицията мръсни паркинги? Или транзитните коли/тирове могат спират на която бензиностанция им хареса?


6. Тестваме ли редовно лекари, медицински сестри и санитари? Или чакаме болниците да станат огнища на зараза?


7. Тестваме ли редовно работещите в другите потенциални вектори на разпространение: магазините, аптеките, сметосъбирането, градския транспорт, полицията, гишетата с голям човекопоток? Вече става напълно ясно, че НОЩ-а не е организиран за да предпази хората от вируса, а за да предпази правителството от хората, когато лъсне истината: няма план, няма разум, няма системно мислене. Само ПР, заглушаване на неудобната информация и насаждане на страх... аман от фуражки, генерали и мисирки.”


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 24.04.2020 20:26

    Този не беше ли соло т@шак на комсомолския секретар - Плевненлиев

  • 006 Anonimen 24.04.2020 20:23

    Поредната калинка..

  • 005 Anonimen 24.04.2020 17:02

    противагрипните ваксини са виновни за високата смъртност в Италия, Испания и вероятно в САЩ, тук ни пази българската БЦЖ, искаме само български ваксини за децата, а не тези вносни отрови. Кунчев най-безсрамно призовава за ваксиниране против грип, за да угоди на ваксиналната мафия...

  • 004 Учуден 24.04.2020 15:14

    Защо задава въпроси към управляващите герберасти. Не знае ли, че на съдържателни въпроси глупендър няча как да отговори?

  • 003 Anonimen 24.04.2020 13:03

    Да си връщат авансовите 3 милиарда от САЩ за чертежите, иначе да носят отговорност пред всички българи за безхаберно и нецелесъобразно пилеене на държавен ресур по време на криза, сриване на бизнеса и изчезване на нацията от беднотия

  • 002 zzapoznat 24.04.2020 11:03

    От началото на 2020г. в България са пoчинали 33740 души пo eжeднeвиeтo. Oт тях 52 са „загиналите” oт вируca, кoeтo прaви малко под 0.16% oт oбщия брoй на всички починали. Малко над 100 души са загубили живота си в ПТП/катастрофи на пътя/ и доста над 100 са се самоубили. При тази официална статистика, на един утринен брифинг Гeн. Мутaфчийcки заяви, чe зa нeгoвo учудвaнe, cмъртнocттa у нас тази пролет нaмaлялa c 10% ??? В тaзи cитуaция, в условията на извънредно положение бeз oфициaлнo oбявeнa eпeдeмия/т.к. нямa зaпoвeд на министър /, бeз уcлoвия зa eпидeмия /нямa нужeн брoй зaрaзeни/, но в пандемия и при при нaмaлявaщa cмъртнocт /cпoрeд НOЩ/, но с ежедневно нарастващ брой на заразените, бидeйки вече /според ПрЕмИеРа/ в aдa c трупoвe, мoрги, хлaдилни кaмиoни и пр., поради странна и непонятна за здравия разум причина, пуснаха към заразените клиники най-коравата част от народа- майките с деца .

  • 001 Тихомир Томов 24.04.2020 10:44

    Беше пълна идиотщина да се спира икономиката ...............................и да се купуват изтребители при ясни индикации за Световна банкова криза , която замаскираха като пандемия !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв