Свързани новини

18.01.2021 14:33

7, 8 и 12 клас да се върнат в училище за 2 седмици от 4 февруари: Кунчев

Видян 4645 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обмисля се завръщане на учениците от 7, 8 и 12 клас в училищата от 4 февруари, стана ясно след среща между главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев и заместник-министъра на образованието Таня Михайлова. Учениците ще учат присъствено временно, вероятно 2 седмици, след което отново ще се върнат към дистанционна форма, за да може през това време други класове да учат присъствено и така да се редуват. Таня Михайлова поясни:

"Например с редуване, условно казано. По две седмици започват 8-и клас, 7-и, 12-и, в зависимост от училището, след което две седмици ще бъдат в обучение отново в електронна среда от разстояние, за да могат следващите класове да се включат. Т.е. идеята е са не се струпват масово 100% в училище, особено по-големите ученици".

Окончателното решение за учениците от 5 до 12 клас ще бъде взето следващата седмица на базата на данните за епидемичната ситуация в страната. Таня Михайлова добави, че към момента 21% от учителите са заявили желание да се ваксинират, но процентът на желаещите нараства.

Министрите на здравеопазването и на образованието Костадин Ангелов и Красимир Вълчев обсъждат на работна среща връщането към присъствено обучение на част от учениците от 5 до 12 клас от началото на следващия месец.

Сред дискутираните към момента варианти е от 4 февруари, когато започва вторият учебен срок, в клас да се върнат 3 випуска от по-големите ученици. Най-вероятно това ще са 7-и и 12-и клас, а за третия випуск ще се избира между 5-и и 8-и клас.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените