Свързани новини

21.03.2020 17:03

600 лекари съдят премиера на Франция за кризата с коронавируса

Видян 4139 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Група от повече от 600 френски лекари, събрани в колектив, наречен „К 19“, заведоха дело срещу бившият министър на социалната политика и здравеопазването Аниес Бюзен, както и срещу премиера на страната - Едуард Филип, като ги обвиняват в „лъжа“ за управлението на коронавирусната епидемия, предаде МИА, цитирана от БГНЕС.

Тримата лекари-учредители на колектива - Филип Накаче, Емануел Саразин и Людовик Торо, са входирали жалбата си в Съдебната палата на Франция - единственият съд, оторизиран да разследва действия, извършени от членове на правителството при изпълнение на техните функции.

Лекарите обвиняват Аниес Бюзен и премиера Филип за това, че не са предприели необходимите мерки за овладяване на епидемията от коронавирус във Франция, въпреки че са били наясно с опасността от нея.

"Всичко започна с липсата на медицински маски и защитни облекла. "Маските идват", им каза правителството в края на февруари, и те повярваха в това. В началото на март, когато лекарите разбраха, че няма да имат маски, властите започнаха да им казват, че не им трябват ... Всъщност това е признание за безпомощност и лъжа! Тогава колективът първо потърси справедливост в съда", казва адвокатът на групата Фабрис Ди Визио.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Мария Савова: 21.03.2020 20:07

    "Аз и моят съпруг сме сервитьори в ресторант, който затвори в петък. Вече 3 ден сме в неплатен отпуск, тоест, без доход. Имаме налични спестявания от 400 лв. Имаме 2 деца: на 1 година и половина и на 6. В хладилника имаме 12 яйца, килограм сирене, 2 бутилки мляко и 1 кг месо зеленчуци и плодове. Имаме памперси до вторник. Другият вторник трябва да платим ток, вода и парно. На обща стойност 280 лв. До 29.03 има още 14 дни. Дни, в които ние няма да имаме доход изобщо, а ще трябва да ядем нещо, все пак. Задачката е измислена, но проста за всеки от 1 ви курс Финанси . Моля, господин министър, дай те ми решение, което да е сериозно. Защото този случай е извадка на 70% от населението на България."

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец