Свързани новини

15.05.2020 21:15

60 пъти Комисията по хазарта не ме е задължила с такси: Божков

Видян 5266 пъти | Коментари 6
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Във връзка със засиления медиен интерес, породен от разпространените днес внушения от страна на Влади Горанов, обръщам внимание на следното: 1. На първо място някой не прави разлика между "ДАНЪЦИ" и "ТАКСИ". Само хора с много ниска правна и/или финансова култура не могат да различат двете понятия. Хазартната дейност не се облага с данък и затова данъците нямат нищо общо! През цялото време става дума за ТАКСИ. Таксите се определят от съответния административен орган - в случая от Държавната комисия по хазарта (ДКХ). Таксите (за разлика от данъците!) са с ВЪЗМЕЗДЕН характер и се плащат СРЕЩУ предоставяне на определени услуги от самата ДКХ. И това е недвусмислено посочено в закона. В тази връзка, който говори за хипотетични неплатени стотици милиони ДАНЪЦИ е или неграмотен, или злонамерен, или и двете. Логично възниква и въпросът, ако не са плащани такси, защо ДКХ е предоставяла пет години услуга, за която не е ПЛАЩАНО?


2. Законът за хазарта е предвидил правото ДКХ да глоби всеки, който не си е внасял таксите. Срокът за това е ШЕСТ МЕСЕЦА от подаването на предвидената в закона ЕЖЕМЕСЕЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ. Справка - чл. 34, ал. 2, предложение първо от ЗАНН „НЕ СЕ ОБРАЗУВА административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на шест месеца от откриване на нарушителя“. Никой няма право да търси неплатените такси, за повече от 6 месеца назад. И още нещо - как така не можеш да откриеш НАРУШИТЕЛЯ, като по закон той подава ЕЖЕМЕСЕЧНИ ДЕКЛАРАЦИИ?


3. ДКХ е органът, който е длъжен не само да установи дали таксите са внесени, но и дали са внесени правилно и в точния размер. В случая ДКХ изрично и многократно (повече от ШЕЙСЕТ пъти!) е утвърждавала внесените такси, като включително това е установявано и от извършвани от ДКХ многократни РЕВИЗИИ. Във всеки един отчет има ОБОСНОВКА защо се внасят тези такси и кое тълкувание на закона се използва. ШЕЙСЕТ на брой. От трима различни председатели на ДКХ. Но един и същи министър на финансите.


4. Всеки може да провери, че през годините, както утвърждаваните от министъра на финансите БЮДЖЕТИ на ДКХ, така и приеманите пак от министъра на финансите ОТЧЕТИ за тяхното изпълнение, са изготвени и одобрени именно на базата на размера на заплащаните от нас такси. Обръщам внимание, че тези бюджети и докладите за тяхното изпълнение са НЕРАЗДЕЛНА ЧАСТ ОТ РЕПУБЛИКАНСКИЯ БЮДЖЕТ и са приемани и от Народното събрание. В заключение, но всъщност най-важното - аз в лично качество, и дружествата, в които съм акционер, не дължим нито стотинка неизплатени данъци и такси на държавната хазна. Над 500 млн. лева са платените, обаче", пише Васил Божков.


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 16.05.2020 18:05

    Всеобща тайна е, че стотици печеливши фирми бяха и са рекетирани и на края или прилапани или фалирани. Алчността и арогантността на мафията облечена във власт е безскрупулна и безгранична. Но има поговорка "лаком г@з глава изяжда"

  • 005 Anonimen 16.05.2020 10:58

    Оглушителното мълчание на Борисов,Горанов и пре- небрежителното престъпно отношение на Гешев е по- редното доказателство,че в България мафията си има държава.....

  • 004 Anonimen 16.05.2020 10:26

    Е, мераци, с диплома от Свищов толкоз! Явно за други работи е много по-компетентен и нахъсан!

  • 003 Anonimen 16.05.2020 09:18

    От обясненията на г-н Божков не се разбра тази сума от 500 милиона ,за която твърди че е платена за такси, общо за 5-те години ли е или това е размера на сумата изплащана на държавата за всяка година.

  • 002 Тихомир Томов 16.05.2020 00:44

    Малко е късно за уроци по Данъци и Такси ........................

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за